ארוחת בוקר טובה ומזינה לילדכם

כולנו רוצים שהילדים שלנו יגדלו להיות חזקים ובריאים, ובדיוק בגלל זה חשוב שהם יקפידו לאכול ארוחות טובות ומזינות במהלך היום. ומה זה אומר מזינות? ובכן, ארוחות שמכילות מאכלים עם ברזל ועוד שלל חומרים חיוניים לגוף.

המאמר הזה מוקדש לכל ההורים שרוצים לקבל טיפים להכנת ארוחת בוקר מנצחת לילדים. אומרים שזאת הארוחה הכי חשובה ביום, אנחנו לא יודעים אם הטענה הזו נכונה אבל אין לנו ספק שבכל בית היא מתנהלת בצורה אחרת.

יש ילדים שקמים בבוקר וישר הולכים לבית הספר בלי להכניס כלום לפה, ויש כאלה שינשנשו חטיף או קורנפלקס. בעינינו כל ארוחה היא הזדמנות חדשה להכניס לגוף את סוג הדלק הנכון. על אחת כמה וכמה בארוחה הראשונה של היום.

היתרונות שיש בארוחת בוקר

תמיד אפשר לאכול ג'אנק, בכל ארוחה. אבל למה שלא תנסו לשלב מאכלים עשירים בחלבון בתפריט של הילדים שלכם?

אחרי שינה, תקופה ממושכת שהגוף של הילדים שלכם היה רפוי ולא פעיל, הוא מתעורר לחיים וזקוק לאנרגיה כדי לתפקד.

ארוחת בוקר מזינה יכולה לעשות את כל ההבדל בין יום שעובר בעייפות לבין יום מנוצל מקסימלית (כן, גם מבחינת מצב רוח).

אגב, זה גם יכול להיות זמן איכות של המשפחה אם קמים מספיק מוקדם. ואין צורך שזאת תהיה ארוחה גרנדיוזית כמו ארוחת הערב. דווקא הארוחה הזו יכולה להיות קלילה מצד אחד אבל סופר מזינה.

אז איך עושים את זה נכון?

תכניסו גם טונה לתמונה

אתם יכולים להגיש לארוחת ערב פשטידת טונה, אבל בבוקר מספיק שתפתחו קופסת סטארקיסט ותניחו על השולחן. עם כמה ירקות טריים וממרח טוב, זה בטוח ייחטף. בסוף, כל העניין זה לשלב בין בריאות לטעם. והיום זה יותר מאפשרי.

הנה כל החומרים הבריאים שטונה מכילה:

אומגה 3- קבוצת חומצות שומן שהתועלת הבריאותית שלה נקשרת להפחתת הסיכון לחלות במחלות כלי דם ולב, ואף מספר סוגי סרטן. אצל ילדים היא יכולה לשפר את מצב הרוח ויכולות הלמידה, וזה תקף גם לגבי ילדים מאותגרי קשב וריכוז.

חלבון טבעי – דרוש להתפתחות שרירים, נוגדנים למערכת החיסון, ואנזימים שמעודדים תהליכים גופניים. כמו כן, מהווה מקור אנרגיה במהלך היום ומעודד תחושת שובע.

12 B- ויטמין שמסייע בייצור תאי דם אדומים, ותפקוד תקין של המערכת העצבית.

ברזל – מתיישב על תאי הדם האדומים וקושר מולקולות חמצן שמובלות לכל תאי הגוף (מחסור מוביל לאנמיה).

וזה רק על קצה המזלג כמובן.

הטונה תזין את גוף ילדכם גם במגנזיום, סלניום, ויטמין D – וויטמינים ומינרלים הכרחיים לתפקוד תקין של מערכות הגוף השונות.

וזה לא משנה באיזה תצורה תגישו את הטונה, לחמניות ממולאות בטונה למשל יכולות להיות ארוחת עשר נפלאה.

חשוב שתדעו שמשרד הבריאות מעודד שילוב דגים במהלך התפריט השבועי, שכן הם מהווים מקור נפלא לשומנים בריאים וחלבונים טבעיים.

הפתעה לקראת הסוף

חשבנו לתת לכם מתכון מעולה. אחד כזה שיעודד אתכם להכין לאהובים שלכם עוד היום ארוחה בריאה וטעימה.

לחמניות ממולאות בטונה:

מצרכים- קילו קמח אחרי ניפוי, כף מלח, ארבע כפות סוכר, שתי כפות שמרים, שלוש כוסות מים חמים, חצי כוס שמן, שלושה בצלים לבנים, ארבע פחיות טונה בשמן, שלוש כפות רסק עגבניות מוכן, שום כתוש, פטריות וזיתים.

אופן ההכנה- תחילה נעבוד על הבצק. הוסיפו שמרים לקמח וערבבו היטב, לאחר מכן ערבבו יחד עם מלח וסוכר, ולבסוף שפכו את המים והשמן. לושו בעזרת מעבד.

נעבור לרוטב. חממו שמן על מחבת וטגנו את קוביות הבצל עד הזהבה, הוסיפו גם את הפטריות והעבירו לקערה אחרי סינון. הוסיפו את הטונה המסוננת, קצצו את הזיתים וערבבו הכל ביחד.

צרו מהבצק פסים עבים, רדדו אותם, ואז מרחו את הרוטב ושפכו מילוי לכל אורכם. סגרו את הלחמנייה עם הקצוות, מרחו ביצה ושומשום מעל והכניסו לאפייה למשך 40 דק' על 180 מעלות.

בתיאבון, אל תשכחו לעדכן אותנו איך יצא!

תוכלו למצוא באתר של סטארקיסט גם מתכון להכנת סלט טונה, כריכים, מאפים ועוד הרבה מידע רלוונטי בנושא.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x