איך להפוך ארוחות עם פסטה לארוחות מזינות

ארוחת פסטה נחשבת בד"כ ארוחה לא בריאה בעיקר כי לפסטה יצא שם רע מתוקף היותה שייכת לקבוצת הפחמימות, לעומת תזונת חלבונים שרב האנשים יעדיפו.

אבל האמת היא שאם משלבים אותה נכון בארוחה, פסטה יכולה להיות מרכיב שמשלים ארוחה לארוחה בריאה ומזינה שמכילה את רב אבות המזון.

כדי להפוך ארוחה עם פסטה לארוחה מזינה, ישנם כמה דברים שאפשר לעשות:

הוספת מאכלים עשירים בחלבון לארוחת פסטה

החלבונים הם חלק חשוב מהתזונה שלנו כי הם משמשים לבניית תאים שונים וכמקור אנרגיה. הם גם מסייעים בהגברת תחושת השובע ומסייעים לשמור על רמות סוכר בדם יציבות.

בעת הוספת מאכלים עשירים בחלבון לארוחת פסטה, כדאי להקפיד על בחירת מקורות חלבון בריאים ואיכותיים. זה יעזור להפוך את הארוחה למזינה יותר ולספק לגוף חומרים בריאים וחיוניים נוספים.

הוספת חלבון לפסטה יכולה להגיע באמצעות מספר מקורות:

בשר : ניתן להוסיף בשר מבושל כמו בקר, עוף או הודו. מזונות אילו גם נחשבים מזונות עשירים בברזל.
דגים
:  אפשר להוסיף דגים מבושלים, חיים או מקופסאות שימורים כגון טונה או סלמון או להוסיף לצד הפסטה דגי בריכות.
פסטה עם טונה הינה מאכל קל במיוחד להכנה ואהוב במיוחד גם ע"י ילדים.
טופו
: טופו הוא מקור חלבון צמחי נהדר. ניתן לחתוך אותו לקוביות ולצרוב במחבת, או להוסיף אותו בצורתו הגולמית ישירות לפסטה באופן שיתערבב ברוטב של הפסטה ויספוג את הטעמים שלו.
קטניות
:  קטניות הן מקור לחלבון צמחי מצוין. ניתן להוסיף אותם ישירות לרוטב או להגישם על הפסטה.
ביצים
: ביצים מספקות חלבון בריא וקל לעיכול. ניתן להכין ביצה קשה ולקצוץ על הפסטה, או להוסיף חביתה מעלייה.
מוצרי חלב
: מוצרי חלב מספקים חלבון איכותי מן החי ויכולים להשתלב בסלטי פסטה קרים או בתבשילים חמים.  גבינות מלוחות או קשות באחוזי שומן לא גבוהים יכולים להעשיר בחלבון כל תבשיל על בסיס פסטה.
מוצרי חלב גם נחשבים מזונות עשירים ב- B12.

הוספת ירקות לארוחת פסטה

תוספת ירקות לארוחת פסטה תעשיר אותה בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
כאשר בוחרים ירקות להוספה לארוחת הפסטה, כדאי לבחור בירקות שונים כדי להגיע למגוון רחב של רכיבי תזונה.

הנה כמה רעיונות להוספת ירקות לארוחת הפסטה:

עגבניות : עגבניות יכולות להוסיף טעם רענן ומתוק לארוחת הפסטה. ניתן להשתמש בעגבניות שרי קטנות, עגבניות טריות, או עגבניות מיובשות לתת טוויסט מיוחד.
ברוקולי:  ברוקולי הוא ירק ירוק וטעים שיכול להעשיר את הארוחה בויטמינים C, K ו- A וסיבים תזונתיים.

פטרוזיליה : הוספת פטרוזיליה קצוצה עליונה לארוחת הפסטה נותן טעם עשיר ורענן ומעניק תוספת של ויטמין C ואנטיאוקסידנטים.

פלפלים:  פלפלים יכולים להוסיף טעם חריף או מתוק לארוחת הפסטה, תלוי בסוג הפלפל שנבחר. ניתן להוסיף פלפלים אדומים, ירוקים או צהובים.

זרעים וגרעינים:  זרעים וגרעינים יכולים להוסיף שומנים בריאים, חלבונים ושפע של מינרלים וסיבים  ולשדרג את הטעם והמרקם של הסלט או התבשיל.  מספיק להוסיף אותם בכמות קטנה כדי ליהנות ממה שיש להם להציע.
זרעים וגרעינים יכולים להיות גם מזון עשיר במגנזיום.

בחרו סוגי פסטה שונים

בכל מקרה של ארוחות עם פסטה, מומלץ לגוון בסוגי הפסטה ולהעדיף פסטות מדגנים שונים ומלאים כגון פסטה מקמח מלא או מקמח כוסמין שמספקים סיבים תזונתיים וחומרים מזינים נוספים.

לסיכום

ארוחת פסטה יכולה להוות ארוחה בריאה ומזינה אם יודעים איך לשלב בה מזונות נוספים שישדרגו את ערכייה התזונתיים.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x