מתכון ריזוטו טונה והדרים
כותב המתכון, השף סטפן ל"סטארקיסט"
מצרכים:
ל-6 מנות:
240 גר' חיטה ירוקה קלויה "פריקי" (ניתן להשתמש גם באורז ריזוטו ארבוריו).
שתי כפיות שמן זית
כפית יין לבן יבש
5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות
1/4 צרור טרגון חתוך
1/4 צרור שמיר
2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון
מיץ מ-½ לימון
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון
לקישוט: כמה טבעות פלפל צ'ילי חריף ואפונה
אופן ההכנה:
1.לטגן את החיטה הירוקה הקלויה (פריקי) בשמן זית עד שהחיטה מתחילה להגיר נוזלים ולשנות צבע.
2.להוסיף את היין הלבן היבש ולצמצם את כמות הנוזלים בחצי. להוסיף מלח. להוסיף בהדרגה לתבשיל את מרק העוף או מרק הירקות. לבשל 18 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. להוסיף שמן זית, טרגון ושמיר.
3.להוסיף את קופסאות הטונה. להוסיף כמה טיפות נוזל פרחי הדר. להוסיף מיץ מ-½ לימון ומעט קליפת לימון מגורדת. לערבב הכל ולהגיש חם.