מתכון קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית

כותב המתכון: השף אושר אידלמן

כ-15 קציצות

 

לקציצות:

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן – להסבה למתכון ללא חשש קטניות, ניתן להשתמש בטונה במים בהכשר מהודר לפסח

2 כפות קמח מצות

1 כף קמח תפו"א

3 כוסות דחוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום)

1 כף מיונז לייט

1 ביצה

גרידה מ-1 לימון

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור

 

לסלסה מקסיקנית:

4 עגבניות בינוניות

½ כוס גרעיני תירס מבושל – למתכון ללא קטניות – ניתן להחליף ב1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, פרוסים לפרוסות

½ כוס שעועית אדומה (או פול מיצרי) מבושלים –  למתכון ללא קטניות – ניתן להחליף ב3 יח' תחתיות ארטישוק קפואות – מופשרות וחתוכות לקוביות

3 כפות בצל ירוק קצוץ

2 כפות כוסברה קצוצה

1 שן שום גדולה כתושה

מס' טיפות טבסקו

2 כפות שמן זית

1 כפית מיץ לימון טרי

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:

לקציצות:

  1. פותחים את קופסאות הטונה ומסננים כ-2 דקות מעל קערה עמוקה (מבלי ללחוץ!)
  2. מעבירים למג'ימיקס את עשבי התיבול וטוחנים דק. מוסיפים את שני סוגי הקמח, ביצה, גרידת לימון, מיונז לייט ותיבול. טוחנים מעט בפולסים עד שמתאחד.  
  3. מעבירים לקערה את תכולת המג'ימיקס ומערבבים היטב יחד עם הטונה.
  4. יוצרים קציצות בגודל הרצוי (כ-80 גרם כל קציצה), מרססים ספריי שמן על מחבת רחבה, ומשחימים משני הצדדים כל קציצה.

לרוטב:

  1. טוחנים במג'ימיקס את העגבניות, כותשים שום, קוצצים בצל ירוק וכוסברה.
  2. מסננים את השעועית והתירס (אם לאחר בישול או לאחר פתיחת פחית שימורים)
  3. מערבבים הכל יחד, מאזנים תיבול עם מלח, פלפל, שמן זית, לימון וטבסקו.

 

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (3 קציצות, 3 כפות מהסלסה):

אנרגיה (קק"ל) פחמימות (גרם) חלבון

(גרם)

שומן

(גרם)

שומן רווי(גרם) נתרן

(מ"ג)

סיבים    תזונתיים         ( גרם )
175 18 15 6 1 580 4

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x