מתכון קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית
כותב המתכון: השף אושר אידלמן
כ-15 קציצות
לקציצות:
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן – להסבה למתכון ללא חשש קטניות, ניתן להשתמש בטונה במים בהכשר מהודר לפסח
2 כפות קמח מצות
1 כף קמח תפו"א
3 כוסות דחוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום)
1 כף מיונז לייט
1 ביצה
גרידה מ-1 לימון
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור
לסלסה מקסיקנית:
4 עגבניות בינוניות
½ כוס גרעיני תירס מבושל – למתכון ללא קטניות – ניתן להחליף ב1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, פרוסים לפרוסות
½ כוס שעועית אדומה (או פול מיצרי) מבושלים – למתכון ללא קטניות – ניתן להחליף ב3 יח' תחתיות ארטישוק קפואות – מופשרות וחתוכות לקוביות
3 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
1 שן שום גדולה כתושה
מס' טיפות טבסקו
2 כפות שמן זית
1 כפית מיץ לימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
לקציצות:
- פותחים את קופסאות הטונה ומסננים כ-2 דקות מעל קערה עמוקה (מבלי ללחוץ!)
- מעבירים למג'ימיקס את עשבי התיבול וטוחנים דק. מוסיפים את שני סוגי הקמח, ביצה, גרידת לימון, מיונז לייט ותיבול. טוחנים מעט בפולסים עד שמתאחד.
- מעבירים לקערה את תכולת המג'ימיקס ומערבבים היטב יחד עם הטונה.
- יוצרים קציצות בגודל הרצוי (כ-80 גרם כל קציצה), מרססים ספריי שמן על מחבת רחבה, ומשחימים משני הצדדים כל קציצה.
לרוטב:
- טוחנים במג'ימיקס את העגבניות, כותשים שום, קוצצים בצל ירוק וכוסברה.
- מסננים את השעועית והתירס (אם לאחר בישול או לאחר פתיחת פחית שימורים)
- מערבבים הכל יחד, מאזנים תיבול עם מלח, פלפל, שמן זית, לימון וטבסקו.
ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (3 קציצות, 3 כפות מהסלסה):
אנרגיה (קק"ל) | פחמימות (גרם) | חלבון
(גרם) |
שומן
(גרם) |
שומן רווי(גרם) | נתרן
(מ"ג) |
סיבים תזונתיים ( גרם ) |
175 | 18 | 15 | 6 | 1 | 580 | 4 |
שתף