מתכון קנלוני טונה מוקרם
מצרכים:
חבילת צינורות קנלוני
3 קופסאות טונה בהירה סטארקיסט עם פלפל חריף מסוננות (לשמור את השמן בצד)
2 כפות קמח לבן
3 כוסות חלב
כף חרדל דיז'ון
½ כוס גבינה צהובה מגורדת
500 ג' גבינת ריקוטה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 ביצה
כף עירית קצוצה – להגשה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
מחממים את השמן שסונן מקופסאות הטונה במחבת רחבה. מוסיפים קמח ומערבבים כדקה. מוסיפים חלב ובוחשים לתערובת אחידה ללא גושים. לאחר רתיחה יש להנמיך את האש ולהסמיך את הרוטב.
מוסיפים חרדל וגבינה צהובה, מערבבים ומכבים את האש.
מכינים את המילוי:
מערבבים בקערה – טונה, פטרוזיליה, ריקוטה, עירית, בזיליקום, ביצה ומעט פלפל שחור.
ממלאים את הקנלוני בתערובת הטונה ומסדרים בתבנית משומנת.
שופכים ¼ כוס מים לתבנית מסביב לקנלוני, ומוזגים את הרוטב מעל לקנלוני.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל25 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים ל 20 דקות נוספות.
מפזרים עירית קצוצה לפני ההגשה.
שתף