מתכון קוסקוס אוריינטלי של טונה ופירות יבשים
כותב המתכון" השף סטפן ל"סטארקיסט"
מצרכים:
1שקית קוסקוס בינוני
3/4 כוס מרק ירקות
1/2 בצל קצוץ
1/2 כוס שקדים שלמים
2 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן
קורט אבקת קארי
3 כפות מים
1 קופסה טונה סטארקיסט בשמן זית
1/3 כוס צימוקים
4 תמרים (עדיף לחים) – ללא גלעין וחתוכים לרבעים
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
דבש – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- להרתיח את מרק הירקות, לשפוך על הקוסקוס בקערה ולכסות היטב (להתפחת הקוסקוס).
- במחבת – לטגן את הבצל בשמן זית עד שמתחיל להשחים. להוסיף את השקדים ולתת לתערובת לקבל צבע.
- להוסיף לתערובת את היין והדבש – ולבשל עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
- להוסיף את הקארי, המים הטונה והצימוקים. לערבב ולבשל על אש קטנה במשך 5 דקות.
- לשפוך את התערובת על הקוסקוס, לפזר למעלה את הנענע, הכוסברה והתמרים.