מתכון קוסקוס אוריינטלי של טונה ופירות יבשים

כותב המתכון" השף סטפן ל"סטארקיסט"

 

מצרכים: 

1שקית קוסקוס בינוני

3/4 כוס מרק ירקות

1/2 בצל קצוץ

1/2 כוס שקדים שלמים

2 כפות שמן זית

2 כפות יין לבן

קורט אבקת קארי

3 כפות מים

1 קופסה טונה סטארקיסט בשמן זית

1/3 כוס צימוקים

4 תמרים (עדיף לחים) – ללא גלעין וחתוכים לרבעים

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

דבש – לפי הטעם

 

אופן ההכנה: 

  1. להרתיח את מרק הירקות, לשפוך על הקוסקוס בקערה ולכסות היטב (להתפחת הקוסקוס).
  2. במחבת – לטגן את הבצל בשמן זית עד שמתחיל להשחים. להוסיף את השקדים ולתת לתערובת לקבל צבע.
  3. להוסיף לתערובת את היין והדבש – ולבשל עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
  4. להוסיף את הקארי, המים הטונה והצימוקים. לערבב ולבשל על אש קטנה במשך 5 דקות.
  5. לשפוך את התערובת על הקוסקוס, לפזר למעלה את הנענע, הכוסברה והתמרים.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x