מתכון פלפלונים אדומים ממולאים בטונה 5 אחוז ועגבניות חריפות
כותב המתכון: בית ספר לקולינאריה בישולים
מצרכים:
החומרים:
צנצנת פלפלים אדומים ננסיים קלופים 250 גר' משומרים בשמן זית
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן
2 בצלצלי שאלוט
4 שיני שום קלופות וכתושות קופסת עגבניות קלופות (תוצרת איטליה).
400 גרם כולל נוזלים, 240 גרם נטו.
2 כפות שמן זית
2 יח' צ'ילי אדום טרי עלים משלושה גבעולי טימין קורט מלח קורט פלפל קורט סוכר (2 גר')
חבילת עלי רוקט
20 גרם שבבי פרמזן
אופן ההכנה:
1. הכינו את רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף משמן הזית מאריזת הפלפלים ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים, מוסיפים את שיני השום כתושות ומוסיפים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.
2. בקערה מערבבים את הטונה עם 4 כפות מרוטב העגבניות וכף שמן מקופסת הפלפלים, מתקנים תיבול.
3. מעבירים את סלט הטונה לשק זילוף ומזלפים לפלפלים. שומרים בקירור עד ההגשה.
4. מסדרים את הפלפלים בצלחות הגשה ומפזרים מעט עלי רוקט ופרמזן. מגישים מיד.