מתכון פונדו אצות, פילה טונה מעושנת, ביצה עלומה באבק נורי, קוויאר אוסטרה

מתוך: התכנית של הצד שלו הצד שלה

כותב המתכון: הילה אלפרט

 

מצרכים: 

פונדו

  • 1 פילה טונה מעושנת סטארקיסט
  • 300 גרם אצות וואקמה טריות מושרות במים קרים, סחוטות
  • 1 יח כרישה חצוייה ופרוסה דק
  • ½ ראש שום קלוף ופרוס דק
  • 200 גרם חמאה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת דאשי
  • 100 גרם פרמזאן
  • קורט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור גרוס טרי

 

ביצה עלומה

  • 6 יח ביצים
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן רגיל
  • ניילון נצמד
  • 4 יח דפי נורי טחונות לאבקה דקה

 

להגשה

  • פילה טונה מעושנת סטארקיסט
  • חופן אצות איגיקי שהושרו במים חמימים, סוננו ועורבבו עם כף חמאה
  • 100 גרם קוויאר אוסטרה

 

אופן ההכנה: 

פונדו

  • מאדים בסיר רחב את הכרישה בחמאה עד לשקיפות, מוסיפים את השום והאצות ומאדים כ 10 ד"ק. מוסיפים את השמנת ומבשלים כ5 ד"ק לצימצום. מתבלים מוסיפים פרמזאן ושומרים חמים.

ביצה עלומה

  • מותחים את הניילון הנצמד על קרש חיתוך ע"מ לקבל ריבוע ניילון של 20 ס"מ בערך. מטפטפים מעט חומץ ושמן ומניחים במרכז ביצה. מרימים את קצוות הניילון כך שהן עוטפות את הביצה ויוצרות צורה כדורית סביב הביצה.מהדקים וקושרים. בהגשה מניחים את השקיות בתוך מים על סף רתיחה ומבשלים כ 4 ד"ק. מוציאים מהמים. פותחים את הניילון בעדינות מתבלים במעט מלח ופלפל, מאבקים באבקת הנורי ומניחים על פונדו האצות

הגשה

  • מניחים אל תוך תבשיל הפונדו החם את הטונה המעושנת, מניחים מעל את הביצה העלומה. מניחים את אצות האיגיקי מסיימים בכף קוויאר אוסטרה ישראלי על הביצה ומגישים
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x