מתכון סנייה של טונה וחצילים
כותב המתכון: השפית איילת אור ל"סטארקיסט"
מצרכים ל-3 מנות ראשונות:
9 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ
למלית –
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה
1 בצל ירוק קצוץ
4 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
4 כפות פטרוזיליה מעט מוסקט טחון
מעט סומק
לרוטב –
3/4 כוס טחינה מוכנה – סמיכה מעט אבל שעדיין אפשר יהיה לשפוך אותה כרוטב
מעט אגוזי מלך קצוצים גס.
אופן ההכנה:
1.להניח בתבנית את פרוסות החציל, למרוח בשמן זית ולאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות.
- לערבב את כל מרכיבי המלית יחד.
3. להניח פרוסת חציל אפויה ומעליה שכבת מילוי, עוד פרוסת חציל, עוד שכבת מילוי, ולסגור עם פרוסת חציל שלישית. להדק מעט את המגדל.
3. לזלף מעל הכל טחינה ומעט אגוזים לקישוט, לאפות את "המגדל" בתנור (10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות).
ניתן להגיש עם סלט צבעוני של גזר, סלרי, פלפל ירוק חתוכים לרצועות דקיקות, מתובלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.