מתכון סלט טונה, חצילים ופטרוזיליה לצד פנקייק מצה
המרכיבים לסלט:
חצילים
מלח
4 כפות שמן זית
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה / טונה סטארקיסט בשמן זית
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
מיץ מ 1/2- לימון
לפנקייק:
3 ביצים
מלח ופלפל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
2 מצות שבורות
לחתיכות קטנות
שמן זית או חמאה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום גבוה ( 190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- הסלט: חותכים את החצילים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מפזרים עליהן כפית מלח
ומשרים ל 5- דקות. מעבירים לתבנית תנור ומברישים בשמן זית. אופים כ 15- דקות,
עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- מעבירים את קוביות החצילים לקערה. מסננים מעט את הטונה ומעבירים לקערה.
מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- הפנקייק: טורפים את הביצים היטב ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את
שברי המצה ומערבבים. משהים לכ 10- דקות.
- במחבת גדולה מחממים את השמן (או החמאה). יוצקים מעט מבלילת הפנקייק
(בכף או במצקת) למחבת ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה. חוזרים על
הפעולות עד שהבלילה נגמרת.
- מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט.
את הסלט אפשר לשמור כיומיים במקרר.
אוהבי הכוסברה יכולים להחליף את
הפטרוזיליה בכוסברה.
שתף