מתכון סביצ'ה עם ליים וברבן

מתוך: התוכנית הצד שלו הצד שלה

 

המרכיבים:

250 גר' פילה של דג מוסר.

מיץ מ-2 ליים

1/2 בצל סגול קצוץ דק דק

1/2 פלפל חריף, טרי מאוד, נקי מגריעינים וקצוץ דק

1.5 כפות ברבן

מלח

חופן עלי כוסברה קצוצים דק

 

מסקרפונה עם טונה בקליפת ליים:

100 גר' גבינת מסקרפונה

1 טונה סטארקיסט בשמן זית

שמן זית באיכות טובה,

קליפה מליים אחד

 

אופן ההכנה: 

מורחים על כפות הגשה מעט מהמסקרפונה באופן שתכסה את פני הכף בעובי של כחצי ס"מ ומנחים על צלחת הגשה. מפזרים מעל מעט מהטונה הקצוצה. יוצקים שמן זית ומגרדים מעל את קליפת הליים.

קוצצים דק את בשר הדג ומניחים בקערה. מערבבים את שאר החומרים, למעט הכוסברה ומוסיפים מלח. עורמים את תערובת הדג על כפות הגשה, מסדרים מול כפות המסקרפונה, מפזרים מעל מעט מהכוסברה הקצוצה ומגישים מיד.

 

סלסה של מנגו, ליים ועגבניות:

סלסה המשחקת בין מתוק של מנגו לחמוץ של הליים ולמרירות קליפתו.

החומרים:

1.5 ליים רחוץ על קליפתו

3 שיני שום קצוצות

כוס וחצי עלי נענע נקיים בלי הענפים

3/4 כוס עלי כוסברה,

2 בצל ירוק

1/2 פלפל ירוק חריף חף מזרעים (אפשר גם יותר לאוהבים את הבעירה)

שמן זית

2 עגבניות בשלות

2 מנגו קטנים בשלים

מלח

 

ההכנה:

מרסקים במעבד מזון את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x