מתכון מאפה טונה לימון
כותב המתכון: שף ניקי גרנר
מצרכים:
מאפה
- 500 מ״ל מים פושרים
- 100 מ״ל שמן ( חצי כוס+)
- 20 גרם שמרים יבשים ( 11/2 כפיות )
- ביצה למריחה
- שומשום לקישוט
- 1600 גרם בצק
מלית
- 2 קופסאות של טונה סטארקיסט בלימון מסונן
- 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 קופסאות שימורים זיתים טבעות 70 גרם
- 1/2 קופסא סלט גזר מרוקאי מיקי 200 גרם
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את כל חומרי המלית
- מכינים בצק חלק גמיש ואחיד מתפיחים עד להכפלת הנפח
- מחלקים לכדורים כ 60 גרם ליחידה
- מרדדים כל כדור ממלאים בכף מלית כ 20 גרם מגלגלים ללחמניות
- מניחים על מגש אפייה על גבי נייר אפייה לתפיחה
- מברישים בביתה טרופה ומפזרים שומשום
- מחממים תנור ל 190 מעלות אופים כ 15 דקות עד לצבע זהוב שחום ומפתה