מתכון מאפה חגיגי במילוי טונה ופסטו
כותב המתכון: תום פרנץ, זוכה מאסטר שף 3
מצרכים:
- חבילת בצק עלים מופשר לפי הוראות ההכנה שעל האריזה
- 3 כפות פסטו גדושות
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף – מסוננות
- 100 גרם פרמזן מגורר
- ביצה טרופה להברשת המאפה
- לקישוט – שומשום, קצח או פרג
אופן ההכנה:
- ליצירת צורת כוכב, חותכים את בצק העלים לרוחבו, לשני חלקים.
- בשני החלקים, מסמנים עיגול בעזרת תבנית עגולה, חותכים את שולי הבצק בסכין חדה לקבלת עיגול מושלם.
- מעבירים עיגול בצק אחד לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים באופן אחיד פסטו על עיגול הבצק, מפזרים טונה וגבינה.
- מניחים את עיגול הבצק השני מעל, בדייקנות.
- לוקחים כוס ומניחים במרכז עיגול הבצק.
- בעזרת סכין חדה חותכים חתכים שווים בבצק עד לשפת הכוס- חותכים ארבעה חתכים במרחקים שווים, ולאחר מכן חותכים שלושה חתכים נוספים בכל רבע.
- מסירים את הכוס מהבצק, תופסים ב2 ידיים 2 משולשי בצק, ומסובבים אותם לכיוונים מנוגדים ומחברים כל 2 קצוות ביחד, כך ממשיכים הלאה.
- את הקצוות מקפלים קלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה למאפה.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
- אופים עד להזהבה, כ- 20 דקות.
- מגישים חם על צלחת הגשה.