מתכון לביבות טונה אפויות עם פולנטה רכה ותבשיל כרישה ומנגולד
5 מנות
ללביבות:
3 קופסאות טונה סטארקיסט דלת נתרן בשמן – מסוננת
3 כפות מיונז לייט
4 כפות בצל ירוק (חלק ירוק בלבד) – קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה – קצוצה דק
1/2 כפית פלפל שחור
קורט תבלין קארי הודי (אופציונלי)
ציפוי ללביבות טונה:
1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
1 כף עשבי תיבול קצוצים (אורגנו, רוזמרין, טימין או מרווה)
1/2 כף שמן זית
תבשיל כרישה ומנגולד:
2 כוסות כרישה פרוסה דק – החלק הלבן בלבד
1 חבילת עלי מנגולד – כולל החלק העליון של הגבעול הלבן
2 כפות בצל ירוק (חלק לבן בלבד) – קצוץ
3 כפות שמן זית איכותי
5 שיני שום כתוש
מיץ מ-1/2 לימון
1 כוס מים או ציר ירקות
קורט מלח
1/2 כפית פלפל שחור
פולנטה רכה:
4 כוסות או 1 ליטר מים או ציר ירקות
1.5 כוסות פולנטה יבשה
קורט מלח
3 כפות שמן זית (או 30 גרם חמאה)
1 כף פרמזן
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד בצלחת נפרדת את פירורי הלחם, עשבי תיבול ושמן הזית. מחממים תנור ל-200 מ"צ.
- מסננים טונה, קוצצים בצל ירוק ופטרוזיליה ומערבבים יחד את כל מרכיבי הלביבות בקערה. יוצרים לביבות טונה שטוחות וטובלים היטב בפירורי הלחם המתובלים.
- מחממים סיר קטן על להבה בינונית-נמוכה, מוסיפים כרישה ושמן זית ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים את שום ובצל ירוק וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר רכיבי התבשיל, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-15 דקות או עד ריכוך מלא של הכרישה.
- בסיר נפרד, מביאים 1 ליטר מים או ציר ירקות לרתיחה, ואז שופכים את הפולנטה בזרם איטי לסיר תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה. מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, מערבבים בתכיפות גבוהה.
- לסיום הפולנטה, מוסיפים שמן זית, קורט מלח ופרמזן. שומרים מכוסה
- אופים את הלביבות טונה על נייר אפייה כ-10 דקות או עד שפירורי הלחם משחימים.
- אופן הגשה: יוצקים כ-3 כפות פולנטה למרכז קערה שטוחה ויוצרים גומחה, מוסיפים 3 כפות מהתבשיל לתוך הגומחה ועליה מניחים 3-4 לביבות טונה ומגרדים מעט פרמזן מעל אם רוצים.
ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (כפי שמתואר בסעיף 8):
אנרגיה (קק"ל) | פחמימות (גרם) | חלבון(גרם) | שומן(גרם) | שומן רווי(גרם) | נתרן(מ"ג) | סיבים תזונתיים ( גרם ) |
380 | 22 | 22 | 23 | 3.6 | 500 | 1.5 |