מתכון טורטיית טונה מעושנת לל"ג בעומר
כותב המתכון: סטארקיסט
מצרכים (8 מנות):
3 קופסאות טונה בטעם מעושן (לשמור את השמן המסונן)
12 ביצים
בצל גדול
5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
8 טורטיות
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
מרתיחים קוביות תפוחי אדמה במים עד שהן מתרככות.
במקביל, שוברים את הביצים ומטגנים אותם במחבת עם שמן הזית (המסונן) עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.
בנפרד, מטגנים קלות את הבצל והשום עם שמן הזית, ולאחר שהם מזהיבים, מוסיפים את הטונה ומטגנים קלות.
מערבבים את כל המרכיבים (פרט לטורטיה) ומתבלים לפי הטעם.
מניחים את התערובת במרכז הטורטיה, מקפלים כלפי פנים את קצוות הטורטייה ועוטפים בנייר אלומיניום.
מניחים את הטורטיות במדורה.
הצעת הגשה: שפדו על שיפוד את הטורטייה כדי שלא תתפרק ותהיה נוחה לאכילה. הוסיפו בצד סלט מטבוחה.
שתף