מתכון ויטלו טונטו
רוסט עגל פרוס דק, קרם טונה, צלפים חיים ופאף צלפים, ביצה רכה מושלמת, שאלוט ובזילקום וטונה בשמן
מתוך: התוכנית הצד שלו הצד שלה
חומרים:
לבשר:
500 גרם פילה עגל (החלק המרכזי)
¼ כוס שמן זית
3 עלי מרווה
מלח ים
לקרם טונה:
1 כוס טונה סטארקיסט בשמן
1 כוס מיונז
מיץ לימון טרי לפי טעם
טיפת טבסקו
מלח
פאף צלפים:
½ כוס צלפים מיובשים
שמן לטיגון
להגשה:
צלפים מומלחים
6 ביצים רכות
2 שאלוט קלופים ופרוסים דק
חופן עלי בזיליקום קרועים גס
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה:
בשר:
מתבלים את נתח הבשר עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות למשך 10 דק עד 15 (לצלייה למידת מדיום רייר). מצננים ופורסים דק מאוד
קרם טונה:
במעבד מזון טוחנים את המרכיבים לקרם חלק ושומרים בקירור להגשה
פאף צלפים:
מטגנים את הצלפים המיובשים בשמן שחומם ל 180 מעלות למספר שניות מספיגים ושומרים במקום יבש להגשה
הגשה:
מניחים את פרוסות הבשר הדקות על פני הצלחת (מאין קרפציו), מתבלים בשמן זית מלח פלפל ומזלפים את קרם הטונה ביד חופשית, מפזרים את שני סוגי הצלפים, השאלוט והבזיליקום. מניחים ביצה חצוייה ומגישים מיד
שתף