מתכון אוזני המן עם סביח טונה

כותב המתכון: השף אייל גליק

 

מצרכים: 

לבצק:

220 גר חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במחמאה)

4 כפות מים בערך 40 מ"ל

1 כפית מיץ לימון

320 גר קמח לבן בהיר מנופה

קורט מלח

 

חומרים למלית:

2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן (מסוננות)

4 ביצים קשות חומות

2 חצילים קלויים – מקולפים ומסוננים ( את תוכן החצילים לשים במסננת להוצאת נוזלים)

3 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בתנור עם הקליפה (לאחר הוצאתם מהתנור לקלף הקליפה)

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור בצל ירוק קצוץ

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס עדין לפי הטעם

** ניתן להוסיף כפית לימון כבוש

ביצה אחת טרופה להברשת הבצק.

 

אופן ההכנה: 

במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.

מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.

מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.

בזמן הזה מכינים את המלית –

מערבבים את כל חומרי המלית ומחממים תנור ל-190 מעלות.

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.

מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.

מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ, מורחים שנית ביצה על הבצק החיצוני ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

*ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x