אוניגירי – כדורי אורז עגול ממולאים בטונה
מצרכים:
• 3 כוסות אורז לסושי
• 3.5 כוסות מים (או בהתאם להוראות האריזה של האורז)
• 1/3 כוס חומץ אורז
• 2 כפות סוכר
• 1 כפית מלח
מילוי:
2 קופסאות נתחי טונה בהירה במים
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף מיונז
לעיצוב:
רצועות גזר
רצועות בצל ירוק
קצה של פלפל טינקרבל
נתחי טונה בהירה ( מהתערובת שנשארה מהמילוי)
1 אצת נורי
- לגיוון: ניתן להוסיף למילוי קוביות אבוקדו קטנות ( אופציה)
הוראות הכנה:
1 שוטפים את האורז במסננת מתחת לברז מים קרים. עד שהמים נעשים שקופים.
- מעבירים את האורז לסיר עם 3.5 כוסות מים.
- מכסים את הסיר במכסה.
- מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה.
- כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שכל המים נספגים באורז.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
- מכינים תערובת חומץ אורז: בקלחת מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח ומבשלים קלות עד שהסוכר והמלח נמסים.
- מעבירים את האורז לקערה רחבה
- יוצקים את תערובת החומץ על האורז ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.
- מקררים את האורז לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
עיצוב האוניגירי: (מצטיידים ב2- קעריות קטנות וניילון נצמד ומספריים)
בקערית מערבבים את הטונה עם רוטב הצ'ילי מתוק והמיונז לתערובת אחידה.
את רצועות הבצל הירוק שמים בכלי עם מי קרח כך שרצועות הבצל הירוק מסתלסלות.
ממלאים קערה קטנה במים וטובלים את הידיים.
פורסים ניילון נצמד לתוך קערה קטנה ומשאירים שוליים מהניילון.
בעזרת ידיים רטובות מניחים בפנים את האורז יוצרים גומה.
בתוך הגומה שמים 1-2 כפיות ממרח הטונה (אם רוצים מוסיפים קוביית אבוקדו).
מניחים עוד אורז ומכסים את סלט הטונה.
בעזרת שולי הניילון הנצמד אוספים את האורז, מעצבים ומהדקים לכדור עגול. מסירים את הניילון ומניחים בצד.
עבור יצירת עיניים/ פה : יוצרים מהאצה עיגולים / ומשולשים קטנים בעזרת מספרים ומצמידים בעדינות על עיגול האורז.
מוסיפים מעל לכל עיגול אורז: רצועות גזר/ בצל ירוק/ טונה/ קצה פלפל.
מגישים לצד רוטב סויה, טריאקי, ספייסי מיונז.
שתף