שושנות פריקסה
מצרכים:
לבצק:
3.5 כוסות קמח לבן – אפשר כוסמין לבן
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס שמן זית
1+1/3 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
1 כף סוכר
למלית:
3 ביצים קשות חתוכות גס
1 צנצנת אריסה לא חריפה
3 קופסאות טונה מסוננות
1 כוס זיתים מגולענים קצוצים גס
לציפוי:
1 ביצה טרופה
ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את המלח , השמן והמים .
- לשים כשבע דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעבירים לקערה משומנת ומעט ומכוסה להתפחה של שעה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
- מרדדים על משטח מקומח מעט כל חלק בצק לעלה בעובי של 1ס"מ.
- מורחים מחצית מהמלית על העלה ומגלגלים לרולדה מהודקת.
- בעזרת סכין גדולה וחדה פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה.
- מברישים בביצה ומתפיחים 20 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 25-30 דקות עד שהמאפה מזהיב.