שושנות פריקסה

מצרכים:

לבצק:

3.5 כוסות קמח לבן  – אפשר כוסמין לבן

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס  שמן זית

1+1/3 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

1 כף סוכר

למלית:

3 ביצים קשות חתוכות גס

1 צנצנת אריסה לא חריפה

3 קופסאות טונה מסוננות

1 כוס זיתים מגולענים קצוצים גס

לציפוי:

1 ביצה טרופה

ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את המלח , השמן והמים .
  2. לשים כשבע דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעבירים לקערה משומנת ומעט ומכוסה להתפחה של שעה.
  3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
  4. מרדדים על משטח מקומח מעט כל חלק בצק לעלה בעובי של 1ס"מ.
  5. מורחים מחצית מהמלית על העלה ומגלגלים לרולדה מהודקת.
  6. בעזרת סכין גדולה וחדה פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה.
  7. מברישים בביצה ומתפיחים 20 דקות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 25-30 דקות עד שהמאפה מזהיב.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x