מתכון פשטידת טונה מבצק עלים
כותב המתכון: יהודית מליק
מצרכים:
1 חבילת בצק עלים
1 ביצה למריחה
2 קופסאות טונה בשמן סטארקיסט
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
בצל לבן גדול חתוך לקוביות
50 גר' צנוברים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
שומשום
קצח
אופן ההכנה:
מפשירים את בצק העלים בטמפ' החדר .
מאדים את הבצל בשמן , לאחר הזהבה קלה מוסיפים את הצנוברים ,את הטונה ,רסק העגבניות והתבלינים .
מערבבים ומבשלים כ 10 דקות .
מרדדים שני עלים עגולים מהבצק עלים על משטח משומן האחד בקוטר תבנית מתפרקת 26 והשני מעט גדול יותר .
מניחים את העיגול הגדול על תחתית ובשולי תבנית משומנת
מעל יוצקים את תערובת הטונה מכסים בעיגול השני ומהדקים יפה סביב ..
מנקבים עם שיפוד חורים על הבצק . אפשר לסמן מנות משולשות אפשר גם לסמן פסים לאורך ולרוחב
מורחים בביצה טרופה ומפזרים קצח .
אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה.