חלבונים. למה כולם רצים אחריהם?
סלמון כמקור לחלבון
כשמדברים על מקורות לחלבון בתזונה מדברים על בשרים, עופות, דגים, מוצרי חלב או קטניות ודגנים. מבין כולם לדגים יצא שם של קשים להכנה ולכן לעיתים הם נצרכים פחות מהנדרש בתזונה מאוזנת ומגוונת.
מבין כל הדגים, לסלמון מקום של כבוד – כולם מכירים אותו והרבה אוהבים אותו וכעת רק נשאר לצרוך ממנו מספיק.
למה החלבונים חשובים?
חשיבות החלבון היא בבניית רקמת שריר ורקמות אחרות (עובדה חשובה במיוחד לספורטאים), יצירת אנזימים והורמונים ונוגדני מערכת חיסון.
בחסר באנרגיה- חלבון ישמש גם כמקור לאנרגיה.
חשוב גם לדעת שעיכול החלבונים דורש אנרגיה ונמשך זמן רב יותר ולכן כשהם נאכלים הם גורמים לתחושת שובע גדולה יותר ולאורך זמן רב יותר.
היתרונות באכילת סלמון כמקור לחלבון נובעים מכך שהוא מכיל גם חומצות שומן מסוג אומגה 3 ושפע של ויטמינים ומינרלים.
מזונות עשירים בחלבון יכילו כ- 20-30 גר' חלבון במנה.
100 גר' סלמון מכילים 26.5 גר' חלבון (ע"פ תוכנת צמרת של משרד הבריאות) שזאת כמות חלבון מצוינת לצריכה בארוחה אחת לכלל האוכלוסייה ועבור ספורטאים בפרט שעבורם כמות החלבון הנשאפת והמומלצת לצריכה בבת אחת היא כ – 20-30 גר' חלבון.
100 גר' סלמון מכילים 47-140% מההמלצות היומיות לצריכת חלבון לכל הגילאים (מגיל 4).
סידרת " MIX סלמון" מכילה בין 12-18 גר' חלבון בארוחה ולכן יכולה לתרום במידה רבה להשגת ההמלצות לצריכה יומית של חלבון לכלל האוכלוסייה.
סידרת " MIX סלמון" הינה דרך נהדרת לשלב סלמון בתפריט בקלות ובמגוון טעמים כחלק מארוחה מוכנה ומזינה שמכילה גם תוספת של פחמימה וירק.
הארוחה מגיעה באריזה נוחה וקלה לפתיחה ולמרות היותה בקופסה היא אינה מכילה חומרים משמרים.
שתף