התאמת ארוחת דגים עם יינות
לחובבי יינות ולאלו שמבינים ביין לא צריך לספר. אך מי שאינו ממש בקי בכל הנושא הזה של היינות וההתאמה שלהם, חשוב להסביר את החשיבות שינה בהתאמה של יינות וסוגים של יינות לכל ארוחה ואפילו לכל מנה בארוחה. יש גם חשיבות רבה לצורת הכוס ואף לאופן השתיה של היין על מנת שאכן יתקבל האפקט הרצוי.
השאלה היא איזה יין אכן מתאים לדגים.
התאמה נכונה של יין לארוחה
עד לפני זמן לא רב מקובל היה לומר כי יין אדום מתאים והולך טוב עם בשר בעוד יין לבן יהיה מוצלח יותר עם דגים.
כיום כבר לא ממש מתייחסים לכלל הגורף הזה ואנחנו אכן עדים לכך כי היום איש הישר בעיניו יעשה. המשפט – על טעם וריח אין להתווכח קבל משנה תוקף וכל אחד שותה כל יין שהוא רואה לנכון בשילוב עם כל סוג של מאכל שנראה לו.
עם זאת לא נוכל להתעלם מהקביעות השונות של אניני הטעם שהם יותר מאחרים יודעים להניח את האצבע על סוגי היינות המתאימים לכל סוג של מאכל וההמלצות שלהם בהחלט שוות.
צירופים קלאסיים ששווה להכיר
למרות שאין באמת כללים נוקשים בעניין ולמרות שכל אחד יכול בהחלט לעשות מה שנראה לו, עדיין יש את כללי האצבע שכדאי לכל חובב יינות להכיר.
באופן כללי ככל שהחומר הבשרני שיש במנה שאתם אוכלים הוא עוצמתי יותר כמו לדוגמא בסטייקים עסיסיים, הרי שיתאים לו יין חזק ועוצמתי יותר.
אם תשתו יין עדין מידי עם אוכל עוצמתי, כבמעט ולא תחושו בטעמים של היין. ממש כמו שתייה של מיץ טבעי אחרי אכילה ש מאכל חריף. הטעמים כלל לא יורגשו בשל הטעם הדומיננטי והחזק של המאכל החריף.
צבעים
יש עניין בהתאמת היין מבחינת הצבע של האוכל.
אוכל אדום יתאים עם יין אדום ואוכל לבן ילך טוב יורת עם יין לבן. אז אנחנו בעניין של דגים, ברור כי דג חריף כמו חריימה או כל דג אחר המבושל ברוטב אדום לוהט, ילכו טוב יותר עם היין האדום.
מנגד דג עדין שנעשה בתיבול מינימלי, ילך מעולה עם יין לבן מעודן ואצילי.
איזה יין מתאים לטונה?
דג טונה למשל הוא אחד הדגים העדינים ביותר. הדג שכמעט כולם מצליחים להתחבר אליו ולאהוב את טעמו בכל צורה ובכל סגנון בישול.
היין שילך הכי טוב עם הדג העדין הזה הוא יין הלבן.
באופן כללי אפשר לומר שאם בישלנו את הדג ביין, כדאי לשלב עם המנה את אותו סוג של יין איתו הכנו את המנה.
צירוף בעייתי של דג עם יין
יש צירופים בעייתיים שליינות עם דג כאשר אלו יתנו טעם לפגם באורחה כולה או ביין.
אסור אף פעם לגרום לכך שהיין ישתלט על הטעמים של המנה. הבחירה ביין צריכה להיות חכמה ונכונה עם דגש על כך שהיין יישאר תמיד עדין יותר ביחס למנה.
באופן כללי תמיד כדאי להתחיל את הארוחה עם יין עדין ולהמשיך יחד עם להט המנות העולה גם בחריפות והחמיצות של היין.
חנות יינות תיתן לכם מענה מושלם לכל ארוחה ולכל דג.
שתף