מתכון קדאיף פילה טונה מעושן
כותב המתכון: שף ניקי גרנר
צילום: שרית גופן
סטיילינג: דלית רוסו
מצרכים להכנת קדאיף פילה טונה מעושן:
2 יחידות פילה טונה מעושן סטארקיסט (מסונן)
400 גרם שערות קדאיף
1 יחידה זוקיני
1 יחידה פלפל אדום
4 שיניים שום כתוש
1 אגודה עירית קצוצה גס
2 כפות ביצי סלמון
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
נייר אפייה
גביעי נייר קטנים
אופן ההכנה של קדאיף פילה טונה מעושן:
- מחלקים את שערות הקדאיף ל 10 מנות, מורחים במעט שמן זית בעזרת מברשת ומגלגלים לקן ציפורים קטן, מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה ואופים ב 160 מעלות כ 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב .
- חותכים את הזוקיני והפלפל האדום לקוביות קטנות, מחממים מחבת ומאדים את הירקות במעט שמן זית עד לריכוך קל וצבע זהוב, מתבלים בשום, מלח ופלפל שחור. מכבים את האש.
- מוסיפים לירקות את פילה הטונה המעושן ואת העירית הקצוצה ומערבבים יחד. תוך כדי ערבוב הפילה מתפרק.
- מניחים קן שערות קדאיף בצלחת הגשה אישית, מעל כף ירקות וטונה מקשטים בביצי סלמון ומגישים. ניתן להניח בגביע נייר, לנוחות מרבית.
לאכילה של מאכלים מבוססי טונה ישנם יתרונות רבים. מבחינת אכילה – טונה זה דג עשיר בחלבון ואין בו הרבה שומן, לכן טונה מומלצת בתור דג בריא לאכילה, בין השאר גם עבור אנשים שנוהגים לעשות הרבה ספורט וזזקוקים לאוכל שמספק להם כמות גדולה של חלבון, לצורך בניית מסת שריר. מעבר לזה, טונה יכולה אפילו לשמש בתור מקור החלבון היחיד, עבור רוב האנשים. אם לא די בזה, כמובן שלטונה יש יתרון גדול נוסף – העובדה שהיא משתלבת טוב עם מגוון רחב של מאכלים אחרים וניתן לשלב אותה בכל ארוחה שאתם אוכלים במשך היום. היא יכולה לשמש בתור מרכיב בסלט שלכם, להשתלב בתור חלק מהמרכיבים בסנדוויץ' שאתם מכירים, בתור תוספת לפיצה או, או מאפה אחר שתרצו להכין לעצמכם, לחברים או לקרובי משפחה שלכם. כשזה מגיע לפילה טונה – מדובר לא רק במאכל בריא, שמכיל הרבה חלבון ואומגה 3, אלא גם במקרה די נדיר של דג עם טעם ומרקם די דומה לזה של בשר רגיל, שזה משהו שגורם גם להרבה אנשים שלא אוהבים לאכול דגים לאהוב לאכול דווקא אותו. בגלל זה, ישנה סבירות גבוהה שגם אם אתם מכינים מאכל שכולל פילה טונה עבור אורחים שאתם לא בטוחים לגבי העדפותיהם הקולינריות (כלומר, אתם לא יודעים בוודאות האם הם אוהבים לאכול דגים) – הסיכוי שהם יהנו מהארוחה הזאת גבוה מאוד!
שתף