מתכון חריימה טונה מעושנת
מתכון ל6 מנות
מצרכים:
לדג:
4 קופסאות פילה טונה מעושנת
לרוטב:
השמן מקופסאות הטונה
2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים
10 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק
1 גזר, פרוס דק
1 פלפל חריף ירוק, קצוץ
1 צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ
6 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
2 כפיות סוכר
כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)
מלח לפי הטעם
1 ליטר מים
אופן ההכנה של חריימה טונה מעושנת:
מחממים היטב שמן מקופסאות הטונה בסיר ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים, אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה המעושנת מפולפלת.
בוצעים את הפילה טונה מעושנת ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.
מבשלים כ5 דקות, על מנת שהטונה תספוג את הרוטב, מפזרים כוסברה קצוצה טריה בהגשה ומגישים חם.
בתאבון!
שתף