קציצות טונה חריפות: כשבריאות וטעם טוב נפגשים בצלחת
לבשר טונה משובח – גם משומר – יש איכויות שאי אפשר להתעלם מהן. בנוסף, מרקם הדג דומה ומזכיר מאוד בטעמיו מרקם של בשר אדום. ההוכחה במתכון הבא, לקציצות טונה חריפות.
מה היתרונות שבאכילת בשר דג טונה?
באופן כללי אפשר לומר שדג הטונה הוא מקור מצוין לרכיבים מזינים רבים, כולל חלבון, סלניום וויטמין D. אין כמעט חשיבות לצורת ההגשה של הטונה, בין אם מדובר בטונה טרייה או בדג משומר, אם כי בטונה הטרייה יהיו ריכוזים מעט גבוהים יותר של ויטמינים ורכיבים תזונתיים אחרים בגלל שבכל זאת מדובר במוצר מעובד. כל זאת ממש כמו שפירות וירקות טריים מזינים יותר מאשר פירות וירקות מוקפאים או משומרים.
דג הטונה פופולרי מאוד בכל סוגי המסעדות, בין אם מדובר במסעדות שמגישות דגים או בשר, ובין אם מדובר במסעדות נחשבות בערים 'יקרות' כמו הרצלייה לדוגמא, או מסעדות עממיות שמגישות סנדוויץ' טוניסאי.
בזכות תכולת החלבון שלה והעובדה שהיא עשירה בוויטמינים שונים, טונה טובה למי שמרבים באימון גופני. היא גם טובה לאמהות חדשות ואמהות לעתיד. אנשי סטאקריקסט מעידים שטונה משומרת בשמן מכילה בדרך כלל כמויות יחסית גבוהות של יוד, שמהווה מרכיב תזונתי חשוב בהריון וכאשר האם מניקה. שימורי טונה הם דרך קלה לצריכה של אומגה 3, במיוחד EPA ו- DHA, החשובים לבריאות הלב, המוח והעיניים.
טונה יכולה לשמש בתחליף מהים במאכלי בשר – במיוחד בקציצות.
קציצות טונה לרוטב חריף
את הקציצות הבאות ניתן להכין ממש כמו קציצות בשר בקר או עוף. טגנו אותן קלות על מחבת עם מעט שמן או השתמשו בהן ברוטב העגבניות החריף החביב עליכם או בזה שכאן. אם אתם מסתפקים בטיגון קל, תוכלו לטבול אותן במעט קטשופ, חרדל או בכל רוטב ברביקיו חריף.
מרכיבים
- 2 ביצים
- 2 כפיות מיץ לימון
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
- 10 כפות פרורי לחם
- כף קמח
- תכולת 3 פחיות טונה 160 גרם – ללא השמן או המים
- 3 כפות בצל יבש קצוץ
- קורט פלפל צ'ילי גרוס
- קורט פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון קל
לרוטב:
- ¼ כוס שמן זית
- בצל יבש אחד – קצוץ
- כמה שיני שום קצוצות
- 1 פלפל אדום חריף – פרוס לטבעות
- פלפל אדום רגיל, חתוך לקוביות
- פחית קטנה של עגבניות מרוסקות או 4 עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- פלפל שחור ופלפל צ'ילי – לפי הטעם
- מלח – לפי הטעם
- כוסברה – קצוצה, לקישוט או לפי הטעם (לא חובה)
הכנה
- בקערה מתאימה, טורפים את הביצים. מוסיפים את המרכיבים השונים בזה אחר זה ומערבבים.
- יוצרים כשמונה קציצות מהתערובת ואז מטגנים במחבת או מבשלים ברוטב חם, עד שהקציצות מתייצבות. (הבישול קצר כיון שהטונה כבר משומרת, ולמעשה מבושלת).
בישול הרוטב
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ואת יתר הירקות מלבד העגבניות, מאדים עד ריכוך ואז מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים.
- ממליחים רק בסוף, אחרי שהרוטב קיבל את הסמיכות המועדפת עליכם.
- מקשטים הכול בכוסברה. אם אוהבים את טעמה, מוסיפים אותה קצת לפני שהרוטב מסיים בישול.
היתרונות של טונה סטארקיסט
טונה סטארקיסט היא טונה פרמיום. המותג מקפיד הקפדה יתרה על עיבוד מהיר מאוד של הטונה: לאחר הדיג, הדגים מוקפאים במהירות ומועברים למפעל. שם הם עוברים בדיקה, שמוודאת שכל דג הוא באיכות הגבוהה ביותר, ללא פגמים או פגעים. הדגים המושלמים עוברים פרוק ועיבוד ותהליך שימור מהיר ששומר על הערכים התזונתיים הגבוהים של בשר הטונה.
שתף