מתכון קציצות טונה על מצע רוטב יוגורט ונענע

כותב המתכון: מורן איתן, דיאטנית קלינית

 

מצרכים:

לקציצות:

2 קופסאות סטארקיסט טונה במים מסוננות

3 כוסות בטטה מבושלת

2 בצל

3 שיני שום

3 כפות טימין לימוני

חופן סלרי

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

מעט מלח ופלפל

1 כפית פפריקה מתוקה

1 ביצה

 

לרוטב:

150 מ"ל יוגורט 1.5%

חופן נענע

4 שיני שום

מלח

רבע כוס מים

 

אופן ההכנה:

לקציצות: במעבד מזון מערבבים בטטה, בצל, שום, טימין, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים עד ליצירת מוס במרקם אחיד. מערבבים בקערה את תערובת הירקות עם הטונה המסוננת והביצה. מכינים כדורים ומברישים בביצה ומניחים על נייר אפייה שמרוח במעט שמן קנולה ואופים בתנור ל200 מעלות לחצי שעה.

לרוטב: מערבבים את מצרכי הרוטב בבלנדר.

להגשה: לוקחים צלחת גדולה ומסדרים במעגל את הקציצות ובאמצע בצלוחית קטנה את הרוטב. בתיאבון.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x