מתכון פסטה עם קרם פוטנסקה

עיבוד חלק לקלאסיקה איטלקית למתכון שנולד, ככל הנראה בבתים של נשים עובדות.

אומרים שהטעמים העזים ידעו למחוק את ריחו של הלקוח הקודם אבל גרסה נוספת לפיה המתכון המקורי מתבסס על חומרים משומרים שכן היציאה מהבורדל התאפשרה לבנות רק אחת לשבוע.

הטחינה של המתכון וכמוהו תוספת הטונה היא לכבודו של אהוב שאינו בי החיים יותר, איש שידע אוכל אבל לא תמיד אהב להתמודד עם חתיכות. בעיקר לא כאלה הבאות עם קליפות של ירקות. הכמות יפה לארבע מנות.

 

100 גר' טונה סטארקיסט עם פלפל חריף

500 גרם ספגטי

4 כפות שמן זית

1 פלפל חריף טרי, נקי מזרעים, חתוך לפרוסות

4 שיני שום קלופות, קצוצות גס

50 גר' אנשובי משומרים בשמן זית

1 כף צלפים כבושים בחומץ

5-4 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות של כ-1 ס"מ כל אחת

1 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק

30 גרם חמאה

 

מה עושים?

מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן. מוציאים לקערה של טאפרוור.  במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. משחימים את הפלפל והשום, ונזהרים שלא יישרפו. מוסיפים פנימה את האנשובי ומערבבים עד שיימס בחום.

מוסיפים את הצלפים והטונה ומערבבים במשך שתי דקות. מוסיפים את
העגבניות, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד עשר דקות, או עד שהעגבניות הפרישו את
מיציהן. מוסיפים את הבזיליקום ומבשלים עוד דקה. טוחנים, מסננים ומחזירים למחבת.
מכניסים את הפסטה למחבת, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מגישים מיד.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x