מתכון קרפ במילויי טונה ואנשובי

חומרים:

200 גרם טונה 'סטארקיסט' בשמן זית כתית מעולה מסוננת היטב (כ-2 קופסאות)

60 גרם אנשובי מסונן היטב.

כף פטרוזיליה קצוצה דק.

חצי כוס קמח לבן.

3 ביצים גדולות.

100 גרם בצל קצוץ.

שמן זית.

מלח.

פלפל.

 

אופן ההכנה:

מדליקים תנור ל-180 מעלות.

מכינים מלית:

קוצצים את הטונה עם האנשובי, הפלפל והמלח(בזהירות עם המלח, אה?!).

 

להכנת  הבלילה:

בקערה שמים את הקמח עם חצי כוס מים.

מערבבים עד שהתערובת נפרדת מהדופן.

בשלב זה מוסיפים את הביצים, הבצל, מלח ופלפל ועוד חצי כוס מים.

מחממים שמן במחבת ושמים שתי כפות בלילה.

החביתית צריכה להיות דקה כך שאנו יכולים לתקן את הבלילה עם קמח או מים, תוך כדי תנועה.

כאשר החביתית מוכנה בצד התחתון ואפשר להפוך עושים לה לא לא ומניחים כף מלית על הצד העליון. מקפלים לחצי ירח ומניחים בתבנית אפיה משומנת קלות.

כשכולן מוכנות מכניסים לאפיה של 5 דקות.

מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x