‏פטוצ'יני עם טונה בשמן זית כתית מעולה וסמבוקה בכוסית
‏פטוצ'יני עם טונה בשמן זית כתית מעולה וסמבוקה בכוסית
‏פטוצ'יני עם טונה בשמן זית כתית מעולה וסמבוקה בכוסית

כותב המתכון: שף ניקי גרנר


מצרכים:

מצרכים ל 4 עד 6 מנות

500 גרם פטוצ'יני טרי/פפרדלה
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה – לסנן ולשמור את השמן להכנת  הרוטב 
2-3 פילטים של אנשובי בשמן 
10 ראשי אספרגוס מקולפים 
1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
5 שיני שום פרוס לפרוסות דקות
צ'ילי טרי פרוס לטבעות דקות ונקי מגרעינים ( לאוהבי הטעם הפיקנטי) 
צלפים במלח/חומץ (לשטוף בטרם מוסיפים למנה).
250 מ"ל שמנת מתוקה 
מלח ים אטלנטי (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
1 כוסית סמבוקה (או כל משקה אניסי אחר אהוב)
1 כוסית עלי בזיליקום טרי ללא גבעולים פרוסים גס 
גבינת פיקורינו או פרמזן לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ומסננים
מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית ומוסיפים שלושה יחידות פילה אנשובי, מועכים את פילה הדג בעזרת כף הבישול עד שהם מתפרקים ונעלמים בשמן. 
מוסיפים למחבת את השום ומזהיבים קלות.
מוסיפים את טבעות הצ'ילי, הפלפל האדום, הצלפים והאספרגוס ומאדים עד לריכוך הרצוי.
מוסיפים טונה מסוננת מפוררים את הטונה עד לפיזור אחיד ומבשלים עוד דקה או שתיים.
מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה מבשלים עד לסמיכות הרצויה.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הפטוצ'יני למחבת, מודאים שהרוטב עוטף היטב את הפסטה מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.
מגישים עם גבינת פיקורינו או פרמזן – מגרדים שבבים דקים בעזרת קולפן מעל. 
 
במידה ואתם נימנעים משימוש בשמנת ניתן פשוט לדלג על שלב הוספת השמנת ולהוסיף במקומה 5 כפות שמן זית כתית מעולה. 

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search