מתכון חריימה טונה מעושנת

מתכון ל6 מנות

 

מצרכים: 

לדג:

4  קופסאות פילה טונה מעושנת

 

לרוטב:

השמן מקופסאות הטונה

2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים
10 שיני שום קלופות ופרוסות דק

1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק
1 גזר, פרוס דק
1  פלפל חריף ירוק, קצוץ
1  צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ
6  עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
2 כפות פפריקה מתוקה
1  כף כמון
2  כפיות סוכר

כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)
מלח לפי הטעם
1  ליטר מים

 

אופן ההכנה של חריימה טונה מעושנת: 

מחממים היטב שמן מקופסאות הטונה בסיר ומטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים, אין צורך להוסיף פלפל שחור היות והטונה המעושנת מפולפלת.

בוצעים את הפילה טונה מעושנת ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.

מבשלים כ5 דקות, על מנת שהטונה תספוג את הרוטב, מפזרים כוסברה קצוצה טריה בהגשה ומגישים חם.

 

בתאבון!

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x