לזניה טונה
לזניה טונה
לזניה טונה

כותב המתכון: אילנה סלע


מצרכים:

רוטב בשמל
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב (או חצי כוס חלב וחצי כוס שמנת מתוקה)

לזניה
12 עלי לזניה
קופסאת רוטב עגבניות לפסטה (קנוי - מוכן)
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן
לציפוי 120 גר' גבינת מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

בסיר ממיסים את החמאה.  מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ומחזירים ללהבה נמוכה.
מוסיפים את החלב (או חלב והשמנת) ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק.
מניחים בצד ובינתיים מערבבים יחד את הטונה ורוטב העגבניות.
בתחתית התבנית מניחים 4 כפות של רוטב הטונה ומפזרים באחידות. מניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה, שכבת רוטב הטונה ושכבה של רוטב הבשמל. וחוזרים, עלי לזניה, רוטב טונה, רוטב בשמל, וחוזרים שוב. מסיימים בשכבה אחרונה של רוטב בשמל.
מפזרים באחידות את גבינת המוצרלה ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-160 מעלות ואופים למשך כ-40 דקות.
מגישים חם.

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search