סלט ירוק עם פילה טונה מעושנת, פטריות מוקפצות ושקדים מתובלים
סלט ירוק עם פילה טונה מעושנת, פטריות מוקפצות ושקדים מתובלים
סלט ירוק עם פילה טונה מעושנת, פטריות מוקפצות ושקדים מתובלים

כותב המתכון: סטארקיסט


מצרכים:

  •  4 מנות
  • 1/2 ראש חסה שטופה וקרועה לפיסות
  • 6 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  • 1/4 בצל סגול פרוס דק
  • סלסילת פטריות חתוכות לרבעים
  • כף שמן
  • מעט מלח
  • 2 קופסאות פילה טונה* מעושנת
  • של 'סטארקיסט' מסוננות משמן
  • לשקדים המתובלים:
  • 100 גרם שקדים מולבנים
  • כף שמן
  • 1/2 כף סוכר
  • מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • קורט קינמון
  • 1/4 כפית כמון
  • לוויניגרט סילאן וחרדל:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • מלח ופלפל
  • 3 כפות סילאן
  • כפית חרדל
  • 1/4 כוס מים
  • שן שום
  • כף מיץ לימון
  • כף רוטב סויה

אופן ההכנה:

  • שמים בקערה חסה, עגבניות שרי
  • ובצל סגול.
  • מחממים שמן במחבת ומקפיצים
  • פטריות עם מלח במשך
  • 2 דקות, מוציאים את הפטריות מהמחבת,
  • מצננים מעט ומפזרים על הסלט.
  • חותכים את הטונה לרצועות
  • ומפזרים מעל הסלט.
  • מכינים שקדים מתובלים: מערבבים
  • בקערה שמן ותבלינים,
  • מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים
  • כך שיצופו בתערובת התיבול.
  • שמים את השקדים בתבנית ואופים כ 8-
  • דקות עד השחמה קלה, מצננים היטב.
  • מכינים וויניגרט: שמים את כל
  • החומרים בכלי וטוחנים בעזרת מוט
  • ריסוק לרוטב חלק ואחיד.
  • לפני ההגשה יוצקים רוטב על הסלט
  • ומפזרים שקדים מתובלים.
  • *אפשר להחליף את הטונה המעושנת בפילה סלמון מעושן של 'סטארקיסט'.

בלי בשר, בלי עוף ובלי יין. תשעה ימים שמאתגרים את הלב ואת התודעה היהודית ומאתגרים קולינרית מאות אלפי אימהות. קרוב לאלפיים שנים שהימים האלה ממתינים בשקט של חסר. תמי פיליפ מגישה ארבעה מתכונים לתשעה ימים ותפילה אחת לגאולה קרובה.


  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search