לחמניות ממולאות בטונה עם לימון ובתוספת זיתים
לחמניות ממולאות בטונה עם לימון ובתוספת זיתים
לחמניות ממולאות בטונה עם לימון ובתוספת זיתים

כותב המתכון: סטארקיסט


מצרכים:

  • 15 יחידות
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים טריים או כף
  • שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • ביצה
  • 1/4 1-1 כוסות מים
  • למילוי:
  • 2 כפות שמן
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 2 קופסאות טונה עם לימון של 'סטארקיסט' מסוננות משמן
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/3 כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • כף כוסברה קצוצה
  • לציפוי והברשה:
  • ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.
  • מוסיפים את השמרים לתוך הקמח ומערבבים.
  • מוסיפים שמן, ביצה ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש לבצק.
  • לשים היטב במשך 10 דקות תוך כדי הוספת יתרת המים בהתאם לצורך עד שמתקבל בצק נעים ולא דביק.
  • משמנים קלות את הבצק ומניחים לתפיחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  • מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה, מוסיפים קוביות עגבנייה ומאדים עוד 3 דקות.
  • מוסיפים טונה, תבלינים וזיתים ומאדים כ 3- דקות תוך כדי ערבוב.
  • מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה. מצננים היטב.
  • מחלקים את הבצק ל 15- כדורים שווים, מרדדים כל כדור על משטח העבודה ומניחים במרכז כף גדושה של המלית.
  • סוגרים לגלילה ומניחים בתבניות קרטון או סיליקון מלבניות.
  • מתפיחים כ 20- דקות, מברישים בביצה וזורים שומשום.
  • אופים ב 180- מעלות כ 15- דקות.
  • מוציאים מהתנור, מוציאים את הלחמניות מהתבניות ומניחים על רשת לצינון.

בלי בשר, בלי עוף ובלי יין. תשעה ימים שמאתגרים את הלב ואת התודעה היהודית ומאתגרים קולינרית מאות אלפי אימהות. קרוב לאלפיים שנים שהימים האלה ממתינים בשקט של חסר. תמי פיליפ מגישה ארבעה מתכונים לתשעה ימים ותפילה אחת לגאולה קרובה.


  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search