מתכון קבב טונה וסלט שורשים

כותב המתכון – מיכל לוי אלחלל

צילום – דני לרנר

 

מצרכים:

4 סועדים

המרכיבים לקבב:

2 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה סטארקיסט בשמן, מסוננת

2 כפות קמח מצה

1 פלפל אדום קטן, חתוך

לקוביות קטנות

1 כף פטרוזיליה קצוצה

2 חלמונים

מלח ופלפל

2 כפות שמן לטיגון

 

לסלט:

1 לפת בינונית, קלופה

1 סלק בינוני, קלוף

1 גזר, קלוף

2 קישואים

200 גרם גבינת קשקבל, בגוש

לוויניגרט:

מיץ מתפוז אחד

1 כף דבש

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה: 

  1. הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט השמן, בקערה. צרים קבבים קטנים באורך כ-4 ס"מ.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים על נייר סופג.
  3. הסלט: חותכים את כל השורשים למקלות דקים וארוכים. מגלפים את הקשקבל לרצועות בעזרת קולפן ירקות.
  4. הוויניגרט: במעבד מזון או במערבל ידני מערבבים יחד את כל מרכיביו.
  5. מסדרים את ירקות השורש והגבינה בקערה גדולה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד לצד הקבבים.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x