מתכון קבב טונה וסלט שורשים
כותב המתכון – מיכל לוי אלחלל
צילום – דני לרנר
מצרכים:
4 סועדים
המרכיבים לקבב:
2 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה סטארקיסט בשמן, מסוננת
2 כפות קמח מצה
1 פלפל אדום קטן, חתוך
לקוביות קטנות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 חלמונים
מלח ופלפל
2 כפות שמן לטיגון
לסלט:
1 לפת בינונית, קלופה
1 סלק בינוני, קלוף
1 גזר, קלוף
2 קישואים
200 גרם גבינת קשקבל, בגוש
לוויניגרט:
מיץ מתפוז אחד
1 כף דבש
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט השמן, בקערה. צרים קבבים קטנים באורך כ-4 ס"מ.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים על נייר סופג.
- הסלט: חותכים את כל השורשים למקלות דקים וארוכים. מגלפים את הקשקבל לרצועות בעזרת קולפן ירקות.
- הוויניגרט: במעבד מזון או במערבל ידני מערבבים יחד את כל מרכיביו.
- מסדרים את ירקות השורש והגבינה בקערה גדולה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד לצד הקבבים.