טונה ופיקורינו על פולנטה
טונה ופיקורינו על פולנטה
טונה ופיקורינו על פולנטה

כותב המתכון: שף ג'ול שלופי ושף ניקי גרנר


מצרכים:

4 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית (מסוננות)
1 ליטר מים
100 גרם קמח תירס איכותי
1 יחידה בצל סגול
1  סלסלה פטריות פורטובלו
2 יחידות עגבניות תמר מגורדות
4 שיניים שום כתוש
1 אגודה עלי בזיליקום טרי 
100 גרם פיקורינו מגורר
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
נייר אפייה

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את קמח התירס מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוזגים את התערובת לתבנית שטוחה עם נייר אפייה מצננים לחלוטין עד שניתן לחתוך בסכין, גובה הפולנטה צריך להיות כ 1 ס"מ.
חותכים את הבצל לקוביות, את הפטריות לפרוסות ואת העגבניות מגרדים.
מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל והפטריות מתבלים במלח, פלפל שחור ושום כתוש מוסיפים עגבניות מגורדות, טונה ועלי בזיליקום ומערבבים.
להגשה: צולים את הפולנטה במחבת, גריל או תנור חם ומניחים על צלחת. מעל מוזגים את תבשיל הטונה ופטריות הפורטובלו. מפזרים פיקורינו ואפשר עוד בזיליקום.

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search