קציצות טונה עם עשבי תיבול, כרישה ומנגולד ברוטב לימון
קציצות טונה עם עשבי תיבול, כרישה ומנגולד ברוטב לימון
קציצות טונה עם עשבי תיבול, כרישה ומנגולד ברוטב לימון

כותב המתכון: פרידה רז


מצרכים:

  • 2 קופסאות טונה עם עשבי תיבול 5%  / טונה עם לימון (מסוננות)
  • 2 כרישה (החלק הלבן בלבד)
  • 1 צרור עלי מנגולד טריים
  • 2 חלמונים
  • 3-4 כפות פירורי לחם
  • שמן קנולה \ חמניות – לטיגון
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/3 כוס מיץ מלימון טרי
  • 1 כוס מים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • להפריד את עלי המנגולד מהגבעול הלבן.
  • לקצוץ את העלים והגבעולים בנפרד ואת הכרישה.
  • לחמם שמן זית ולאדות את הכרישה ועלי המנגולד הקצוצים מכוסים במכסה עד שמתרככים ולאחר מכן לקרר.
  • להוסיף לתערובת הקרה טונה, פירורי לחם, חלמונים, מלח ופלפל.
  • ליצור לביבות ולטגן 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
 
רוטב
  • לחמם שמן זית, להוסיף שום ואת גבעולי המנגולד הקצוצים (החלק הלבן).
  • לאדות 2 דקות ולהוסיף מים, לימון, מלח ופלפל ולבשל 10 דקות.
  • להוסיף לביבות ולבשל כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

  • עוד אוסף מתכונים חגיגי לשבועות

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search