אוזני המן במילוי טונה ותרד
אוזני המן במילוי טונה ותרד

אוזני המן במילוי טונה ותרד

כותב המתכון: סטארקיסט


מצרכים:

(כ-25 יחידות)


לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2\1 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים

 

למלית:
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט דלת נתרן במים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל בינוני
  • 300 גרם עלי תרד קצוצים וסחוטים מנוזלים
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט

 

לציפוי
  • שומשום שחור ושומשום לבן מעורבבים
  • 1 ביצה טרופה

 

 

 

אופן ההכנה:

 

  • להכנת הבצק: שמים במיקסר- קמח, שמרים יבשים, שמן, ביצים ומים כמה דקות עד שמתקבל בצק רך ולא דביק. 
  • מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות. 
  • להכנת המלית: מוסיפים מעט שמן למחבת חמה ומזהיבים את הבצל והשום. 
  • מוסיפים את התרד ומערבבים כדקה. 
  • מוסיפים את התבלינים. 
  • מערבבים כמה דקות על אש בינונית עד שהתרד מזהיב. 
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את הטונה ומחכים שיתקרר.
  • להרכבת המנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. 
  • מקמחים בעדינות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לדק.
  • קורצים מהבצק עיגולים באמצעות קורצן או כוס.
  • מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לאוזן המן.
  • מניחים את כל אוזני ההמן על נייר אפיה בתבנית, מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום. 
  • אופים עד שמזהיבות, כ-15-20 דקות. 

 

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search