אוזני המן במילוי טונה אסיאתית
אוזני המן במילוי טונה אסיאתית
אוזני המן במילוי טונה אסיאתית

כותב המתכון: השף אייל גליק


מצרכים:

לבצק:
  • 220 גר חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במחמאה)
  • 4 כפות מים בערך 40 מ"ל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 320 גר קמח לבן בהיר מנופה
  • קורט מלח

למלית:
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט בטעם מעושן – ללא השמן
  • 1 כף מחוקה קוואקר דק
  • ½ כפית רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית ליים מגורד (או לימון)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כף ג'ינג'ר מסוכר -  קצוץ דק
  • 1 כפית רוטב סויה בהירה
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 20 גרם (3 כפות) שומשום שחור + מעט לעיטור מבחוץ
  • ½ כפית גרם ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כף שקדים לבנים קלויים – מרוסקים
  • כף פיסטוקים קלויים – מרוסקים
  • 1 כפית מירין ( לא חובה)

ביצה אחת טרופה להברשת הבצק.

אופן ההכנה:

  • במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.
  • מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.
  • מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.
  • בזמן הזה מכינים את המלית -
  • מפוררים את הטונה ומוסיפים את שאר חומרי המלית.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.
  • מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.
  • מורחים ביצה על הבצק החיצוני ומפזרים שומשום שחור. מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ.
  • אופים כ-15 דקות עד הזהבה.
  • *ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search