מיני טארטלטים במילוי פילה טונה מעושן, עגבניות קונפי וקוביות חציל
מיני טארטלטים במילוי פילה טונה מעושן, עגבניות קונפי וקוביות חציל
מיני טארטלטים במילוי פילה טונה מעושן, עגבניות קונפי וקוביות חציל

כותב המתכון: עיתון לאשה


מצרכים:

כ-20-25 יחידות בתבנית מאפינס קטנים 

לבצק:
100 גרם חמאה  
3/4 כוס קמח (125 גרם) 
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (60 גרם)
1 כפית מלח
1חלמון
2 כפות מים
למילוי:
2 חבילות פילה טונה מעושן סטאריקסט, מפורר ומסונן
1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
250 גרם עגבניות שרי
7 כפות שמן זית
1 ענף טימין 
מלח ופלפל
תבנית מאפינס/שקעים קטנים

אופן ההכנה:

שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בכל פעם למס’ שניות עד לקבלת גוש בצק. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש (ניתן לשמור 4 ימים במקרר).
על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 0.5 ס”מ. קורצים מתוכו עיגולים התואמים את גודל השקעים, כך שירפדו גם את השוליים. מרפדים את השקעים בתבנית בבצק ומהדקים היטב. מורחים נייר כסף בחמאה וחותכים לריבועים בגודל 4*4 ס”מ. מהדקים את נייר הכסף עם הצד המרוח בחמאה לבצק, מצננים 10 דקות במקפיא ואופים בחום של 175 מעלות כ-15 דקות, או עד להזהבה.
למילוי:
מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את קוביות החציל עם 3 כפות שמן זית ומתבלים בחצי כפית מלח. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות, או עד להזהבה. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. חוצים את עגבניות השרי לשתיים, מערבבים עם שמן הזית שנותר, מפזרים מעל עלי טימין ומעט מלח ואופים כ-25 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר יחד עם קוביות החציל.
הרכבת המנה:
בקערה בינונית מערבבים יחד את החצילים, העגבניות והטונה. ממלאים את הטארטלטים ומגישים מיד.

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search