הרינג מעושן מוגש עם תפוח אפוי ורוטב שמנת חמוצה
הרינג מעושן מוגש עם תפוח אפוי ורוטב שמנת חמוצה
הרינג מעושן מוגש עם תפוח אפוי ורוטב שמנת חמוצה

כותב המתכון: עיתון לאשה


מצרכים:

6 מנות

4 תפוחים אדומים
2 כפות שמן זית עדין
2 קופסאות הרינג מעושן סטארקיסט מפורר לחתיכות גדולות (מסוננות)

לרוטב: 
1 מיכל שמנת חמוצה
1  מיכל יוגורט 
1 כף חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
צרור שמיר טרי, קצוץ דק (משאירים מעט בצד לעיטור)
מלח ופלפל
לעיטור:
1/2 בצול סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). חותכים מהתפוח את הבסיס והחלק העליון (כמה שפחות רק לצורך יישור). חותכים כל תפוח לרוחב ל-3 פרוסות שוות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח. אופים כ-20 דקות, או עד להתרככות. מוציאים מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר.
לרוטב: מערבבים בקערה היטב את השמנת החמוצה עם יוגורט, חומץ בלסמי, שום ושמיר. מתבלים במלח ובפלפל. 
הרכבת המנה: מניחים פרוסת תפוח, מעליה מוסיפים כף גדושה מהרוטב, מניחים מעל נתח מההרינג המעושן ומעטרים בקוביות בצל סגול ושמיר. מגישים מיד.

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search