מתכון שיפודי קסדייה סלמון מעושן וקצ'קבל
כ 10 מנות 3 שיפודים לאדם טורטייה אחת
המרכיבים:
כמות | מידה | מרכיב | הערות |
4 | יחידות | פילה סלמון מעושן | מסונן |
10 | יחידות | טורטייה קטנות | |
300 | גרם | קצ'קבל מגורד | |
2 | יחידות | אבוקדו בשלים | |
1 | יחידה | בצל סגול | |
3 | יחידות | עגבניות תמר בשלות | |
1 | יחידה | פלפל אדום | |
4 | שיניים | שום כתוש | |
1 | אגודה | כוסברה | |
טבסקו | |||
שמן זית | |||
מלח, פלפל שחור גרוס | |||
30 | יחידות | שיפודי "יקיטורי" מעץ |
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- קוצצים את הבצל קיצוץ דק.
- מכינים ממרח מהאבוקדו בעזרת מזלג מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומוסיפים את הבצל הסגול הקצוץ.
- מכניסים למעבד מזון: עגבניות, פלפל אדום, כוסברה, שום, שמן זית, מלח ופלפל יוצרים סלסה גסה, לא מעבדים יתר על המידה.
- מורחים על כל טורטייה ממרח אבוקדו, מפוררים מעל מעט מהפילה סלמון, קצ'קבל, סלסה אדומה וכמה טיפות טבסקו.
- מגלגלים כל טורטייה ומשפדים את הגליל ב 3 שיפודי יקיטורי במרווחים שווים. חותכים בין שיפוד לשיפוד בעזרת סכין חדה, מניחים את הפרוסות המשופדות על גבי תבנית האפייה ואופים כ 20 דקות.