עלי פילו עם בטטה תרד מנגולד ופילה סלמון מעושן
עלי פילו עם בטטה תרד מנגולד ופילה סלמון מעושן
עלי פילו עם בטטה תרד מנגולד ופילה סלמון מעושן

כותב המתכון: שף ניקי גרנר
צילום: שרית גופן
סטיילינג: דלית רוסו


מצרכים:
2 יחידות פילה סלמון מעושן מסונן
6 יחידות עלי פילו
2 יחידות בטטות בינוניות
1/4 ק"ג עלי תרד
1/4 ק"ג עלי מנגולד ללא הגבעול
1/4 ק"ג כרישה
200 גרם פרמזן מגורד
שמן זית
מלח,פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. אופים את הבטטות בתנור כ 40 עד 50 דקות בחום גבוה עד לריכוך ומקררים.
  2. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
  3. פורסים את עלי המנגולד החלק הירוק בלבד לרצועות דקות.
  4. שוטפים ומסירים גבעולים מעלי התרד.
  5. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר מוסיפים את הכרישה ומאדים, מוסיפים את עלי המנגולד והתרד מתבלים במלח ופלפל, מכסים במכסה ומאדים כ 15 דקות, מעבירים למסננת, מסננים ומקררים.
  6. מחממים תנור ל 180 מעלות, ומניחים נייר אפיה בתבנית.
  7. מסדרים עלי פילו ב 3 שכבות בין שכבה לשכבה מורחים שמן זית ומפזרים פרמזן, חוזרים על הפעולה הנ"ל פעם נוספת כך שנקבל שני ריבועים המורכבים מ-3 שכבות כל אחד, מניחים כל ריבוע על גבי מגבת מטבח נקייה לצורך גילגול נוח.
  8. חוצים את הבטטות ומרוקנים בעזרת כף מניחים את התוכן על גבי עלי הפילו בחלק הקרוב, מתבלים במלח ופלפל, חוזרים על פעולה זאת שוב בריבוע הפילו השני.
  9. מפוררים את פילה הסלמון המעושן ומפזרים על הבטטה, נתח פילה אחד של סלמון לכל ריבוע פילו.
  10. מחלקים את תבשיל הכרישה, מנגולד ותרד ל-2, מניחים מעל פילה הסלמון המעושן.
  11. מגלגלים את עלי הפילו בעזרת המגבת, ופורסים כל גליל ל 5 יחידות, מורחים כל יחידה בשמן זית, מסדרים בתבנית ואופים כ 15 דקות להשחמה.

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search