פולנטה עם פילה טונה מעושן ופיקורינו
פולנטה עם פילה טונה מעושן ופיקורינו
פולנטה עם פילה טונה מעושן ופיקורינו

כותב המתכון: שף ניקי גרנר
צילום: שרית גופן
סטיילינג: דלית רוסו


מצרכים:
4 יחידות פילה טונה בהירה מעושן מסונן
1 ליטר מים
100 גרם קמח תירס איכותי
1 יחידה בצל סגול
1  סלסלה פטריות פורטובלו
2 יחידות עגבניות תמר מגורדות
4 שיניים שום כתוש
1 אגודה עלי בזיליקום טרי
100 גרם פיקורינו מגורר
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
נייר אפייה


אופן ההכנה:

  1. להכנת הפולנטה: מרתיחים את המים מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את קמח התירס מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד.
  2. מוזגים את הפולנטה לתבנית שטוחה עם נייר אפייה מצננים לחלוטין עד שניתן לחתוך בסכין ל- 10 מנות (גובה הפולנטה הרצוי הוא כ- 1 ס"מ).
  3. חותכים את הבצל לקוביות, את הפטריות לפרוסות ואת העגבניות מגרדים
  4. מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל והפטריות מתבלים במלח, פלפל שחור ושום כתוש. מוסיפים עגבניות מגורדות, פילה טונה ועלי בזיליקום ומערבבים (הפילה מתפורר תוך כדי הבישול).
  5. להגשה: מוציאים מנה של פולנטה מהתבנית, צולים את הפולנטה במחבת, גריל או תנור חם ומניחים על צלחת. מעל מוזגים את תבשיל פילה הטונה ופטריות הפורטובלו מפזרים פיקורינו,  ומקשטים בעלי בזיליקום.

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search