כיצד אכילת דגים עוזרת למנוע מחלות לב?

חומצות שומן אומגה 3 בדגים טובות ללב. מחקרים רבים כבר הוכיחו כי חומצות שומן לא רוויות בדגים, הנקראות אומגה 3, הן בעלות יכולת  להפחית את הסיכון למוות ממחלת לב. עם זאת, ממחקר עדכני יותר עולה כי חומרים מזינים אחרים בדגים או שילוב של חומצות שומן אומגה 3 וחומרים נוספים בדגים עשויים, למעשה, להיות אחראים על היתרונות הבריאותיים שמקורם בדגים. יש הטוענים שישנם מספר מזהמים בדגים עשויים לעלות על היתרונות לבריאות הלב. עם זאת, כשמדובר בלב בריא, היתרונות של אכילת דגים בדרך כלל עולים על הסיכונים האפשריים מחשיפה למזהמים.

במאמר זה נגלה מהם היתרונות הבריאותיים של אכילת דגים, איך הם תורמים לבריאות הלב וכיצד לאזן את החששות ממזהמים?

כיצד שילוב של דגים בתזונה תורם לבריאות הלב?

דגים מכילים חומצות שומן בלתי רוויות העדיפות ובריאות יותר על שומן רווי. החלפה של צריכת בשר, העשיר בחומצות שומן רווי, בדגים המכילים חומצות אלו, יכולה לתרום להורדת הכולסטרול, כאשר המרכיב העיקרי המועיל הוא חומצות שומן אומגה 3 בדגים שומניים כמו סלמון, הרינג, בקלה וטונה.

בנוסף, חומצות שומן אומגה 3 ידועות ביכולתן להפחית דלקת בגוף. דלקת בגוף ידועה כבעלת פוטנציאל לגרום למחלות רבות, בין היתר, להזיק לכלי הדם ולהוביל למחלות לב ושבץ.

לחומצות שומן אומגה 3 תרומה רבה בהפחתת גורמי הסיכון למחלות לב. היא נמצאה כבעלת יכולת להפחית את רמות הכולסטרול, להוריד את לחץ הדם מעט, מורידה את רמת קרישיות הדם ואף תורמת להפחתת פעימות הלב הלא סדירות, ובכך, מקטינה את הסיכון לשבץ ובמיוחד לכשל לבבי פתאומי.

איזה דגים כדאי לאכול?

הדגים המומלצים הם דגים שומניים, כגון סלמון, פורל טרופי, מקרל, הרינג, סרדינים וטונה, המכילים את הכמות הגבוהה ביותר של חומצות השומן מסוג אומגה 3 ולכן להם יש את תועלת הרבה ביותר, אך סוגים רבים של מאכלי ים מכילים כמויות קטנות של חומצות שומן מסוג אומגה 3.

האם יש דגים מהם כדאי להימנע?

דגים, ממשפחת האמנונאים והשפמנונאים, פחות תורמים לבריאות הלב מאחר והם מכילים רמות גבוהות של חומצות שומן לא בריאות. עם זאת, כדאי לזכור כי כל דג יכול להיות בריא, תלוי בכמות הצריכה שלו ובאופן הבישול שלו. לדוגמה, בישול דגים בצלייה או אפייה היא אפשרות בריאה יותר מאשר טיגון עמוק.

בנוסף דגים הגדלים בבריכות או חוות גידול, בניגוד לדגים שנמשו מהים, המכילים אנטיביוטיקה, חומרי הדברה וכימיקלים אחרים המשמשים לגידולם, עלולים להיות בעלי השפעות מזיקות יותר מאשר מועילות.

מה הכמות המומלצת לשילוב דגים בתזונה?

ההמלצה למבוגרים היא לצרוך לפחות שתי מנות של דגים עשירים באומגה 3 בשבוע. גודל מנה בודדת הוא 100 גרם. נשים בהריון או נשים המתכננות הריון בקרוב וילדים צעירים צריכים להגביל את כמות הדגים שהם צורכים עקב רגישותם הגבוהה להשפעות הפוטנציאליות של רעלנים בדגים.

מהם המקורות הנוספים מהם אפשר לצרוך חומצות אומגה 3?

ראשית נציין כי אכילת דגים עשירים בחומצות שומן אומגה 3 הם המקור הטוב ביותר המספק את היתרונות לבריאות הלב, יותר מכל תוסף אחר. אך קיימים מקורות נוספים מהם אפשר לקבל חומצות שומן אומגה 3 כמו זרעי פשתן, שמן זרעי פשתן, אגוזי מלך, שמן קנולה, פולי סויה, שמן סויה, ביצים שקיבלו תוספת וכמובן תוסף תזונה אומגה 3 או שמן דגים.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x