איך מכינים קציצות טונה ולמה זה כדאי

כמעט בכל בית בישראל אוהבים קציצות. למעט צמחונים מושבעים שלהם נציע לחפש מתכונים במקום אחר, בכל בית מכינים לעיתים די קרובות קציצות מבשר. אבל מסתבר כי גם מדגים ניתן, כדאי ואפילו רצוי להכין מעת לעת קציצות טובות שיכנסו לתפריט. אם אתם מחבבים טונה ורגילים לאכול אותה כפי שהיא, ישר מתוך קופסת השימורים, בכריכים או בסלט קר, בואו לגלות איך מכינים קציצות טונה וגם למה זה כדאי. 

קציצות טונה – כי זה טעים ומזין

הסיבה הכי טובה, לפחות לטעמנו, לכך שכדאי לכם להכין קציצות טונה הוא פשוטה – זה פשוט טעים, מאוד טעים. ולא רק למבוגרים זה טעים, מסתבר כי זו דרך טובה מאוד להרגיל גם את הילדים לאכול דגים שכידוע נחשבים למאוד מזינים ובריאים. אז בשבילכם וגם קציצות טונה לילדים, זה בריא וטעים ומזין, אבל זה לא הכל. זה גם דבר מאוד מאוד קל ופשוט להכנה. אגב, מסתבר כי אם זה לא מספיק אז גם מדובר בעניין זול למדי. כן, אפשר לראות כי ביחס לקציצות שמכינים מבשר, מדובר בתענוג במחיר יותר נוח, עובדה מאוד חביבה בתקופה זו שבה רבים רוצים להדק את החגורה.

באילו חומרים מצרכים נשתמש

על מנת להכין קציצות טונה טעימות ובריאות נתחיל ברשימת המצרכים. הדבר הראשון הוא טונה, כמובן. לכמות נאה ניתן להכין מראש 3 קופסאות של טונה מסוננת. אם יש לכם מוזמנים לארוחה, פשוט הכפילו את הכמות. בנוסף, וודאו כי יש לכם גם בצל אחד, שתי ביצים טריות, מעט מלח ופלפל כחצי כוס של פרורי לחם זהובים ומעט פטרוזיליה או עשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים. כמו כן, הכינו גם שמן לטיגון.

אופן ההכנה כך שהילדים יתמוגגו

וכעת, מתכון קציצות טונה – נעבור לאופן ההכנה. יש לחמם שמן במחבת. לא חייבים להשתמש ביותר מדי שמן ואין צורך בטיגון עמוק. במקביל קוצצים את הבצל גס או דק לפי העדפתכם. גם את עשבי התיבול קוצצים וכעת מוסיפים את כל החומרים לקערה. מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה וקדימה – לשמן הרותח.

חשוב לציין כי קציצות טונה מיטגנות בקלות ובמהירות. אין צורך להשאיר הרבה זמן על המחבת. זה סתם סופח יותר שמן וגם עלול להישרף. אנו ממליצים לטגן כשתי דקות מכל צד, בהתאם לדרגת הפריכות שאתם אוהבים. אגב, הקציצות האלה נטולות רוטב במתכוון משום שכך הן מאוד אהובות על ילדים וטעמן ניטרלי. יש גם מתכונים שונים שבהם מכינים למעשה קציצות טונה ברוטב. אופן ההכנה דומה למדי אלא שפשוט שופכים על גבי הקציצות המוכנות את הרוטב. אגב, אם רוצים מתכון דיאטטי, ניתן לחמם את הקציצות בתנור במקום במחבת.  

הצעה לרטבים טעימים

אם התברכתם והילדים שלכם אוהבים רטבים, תוכלו להכין בקלות רטבים לקציצות. כמובן, אם מדובר בארוחה רומנטית או משפחתית, ניתן להגיש בצד רוטב וכל הרוצה – יתכבד ויוסיף לעצמו. יש מגוון רטבים שילכו מצוין עם הקציצות הללו ויש כמה דוגמאות. למשל, ניתן לערבב מעט מיונז, שמן זית וחרדל ומקבלים מטבל (אם תרצו, רוטב) פשוט וקל לקציצות שלכם. אפשר גם לסחוט מעט לימון טרי מעל הקציצות.

אם אתם במצב רוח חריף ואתם אוהבים עגבניות, אפשר ללכת על רוטב חריף במידה האהובה עליכם. את הרוטב נכין כך: מטגנים בצל וכאשר הוא מזהיב מוסיפים עגבניות חתוכות דק או רסק עגבניות. לאחר שמחממים מעט נוסיף גם פלפל חריף ופפריקה, פלפלים חריפים קצוצים ומעט שום חתוך. בסיום הבישול מתקבל רוטב טעים וסמיך שאותו יוצקים בנדיבות מעל הקציצות.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x