2 מתכונים מומלצים לקיץ, לחובבי הטונה והבשר

הקיץ כאן ועימו החופש, הימים החמים והרצון לרבוץ כמה שיותר ליד המזגן ולעבוד כמה שפחות קשה. זה נכון לא רק מחוץ לבית אלא גם בבית ובמטבח. ומסתבר שגם חובבי הטונה והבשר יכולים ליהנות ממנות מעולות שנראות ומרגישות כאילו עבדו עליהן מאוד קשה (למרות שכאמור, הן די קלות להכנה).

מתכון טונה משובח בקלי קלות

אם אתם אוהבים טונה אבל מחפשים משהו שעוד לא ניסיתם, אז אפשר לחדש. אפשר ליהנות מארוחה קלה ומשודרגת והנה רעיון לטונה ברוטב מעניין. מסתבר כי נתחי טונה טובים הולכים מצוין עם רוטב המבוסס על פטריות, אז זה מה שתצטרכו בבית, לצורך ההכנה: הכינו כמה נתחים של דג, אפשר טרי או מוקפא. בנוסף, קחו בצל, מעט שמן זית ושיני שום. על כך יש להוסיף כך פטריות שמפיניון טריות (מומלץ לא מקופסת שימורים). לצורך הסמכת הרוטב והעשרתו, צריך גם תרכיז רימונים ולמעט מתיקות גם קצת דבש רגיל או דבש תמרים. אם רוצים, אפשר להוסיף לרוטב גם מעט יין אדום.

כעת, קצצו את הבצלים וכתשו את שיני השום (ניתן להשתמש גם בשום כתוש מוכן). חתכו את פטריות השמפיניון לחתיכות קטנות. חממו במחבת שמן וטגנו את הבצל עד שצבעו ייעשה שקוף. לבצל המטוגן נוסיף את השום לעוד חימום קצרצר. בשלב זה, יש להכניס למחבת גם את הפטריות ולהניח להם להתחמם תוך כדי בחישה קלה. לאחר שהפטריות אודו כהלכה נוסיף את הדבש, נוסיף גם רוטב סויה, תרכיז רימונים וכן עשבי תיבול כגון תימין. מחממים לצורך צמצום הנוזלים ואם רוצים להוסיף את היין, יוצקים אותו תוך כדי בחישה. אם הרוטב מאבד יותר מדי נוזלים, אפשר להוסיף מעט מים רותחים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. עד כאן – הכנת הרוטב ועוברים למנה העיקרית – הטונה.

את נתחי הדג נצרוב על קלות על גבי מחבת, עדיף מחבת פסים שמעניקה חזות יפה מאוד לדג ושומרת על עסיסיותו. מורחים את המחבת במעט שמן (עדיף שמן זית). על הנתחים של הדג בוזקים מלח ופלפל ושמים לצלייה קצרה. אסור להגזים אחרת הדג מתייבש וחבל. לאחר צלייה משני הצדדים כל מה שנותר זה לצקת את הרוטב העשיר שהכנו ולהגיש. לפניכם מנה קיצית בטעם מעולה. בתיאבון!

מתכון בשר מושקע במינימום מאמץ

לאחר שטעמנו ואכלנו לתיאבון ממעדן של טונה ברוטב פטריות עשיר, אנו עוברים למנה מספקת של בשר ותפוחי אדמה. זו מנה שכל קייטרינג בשרי איכותי יוכל להתפאר בה. כפי שיודע כל חובב בשר אמיתי, הסוד של ארוחה מסוג זה מבוסס יותר מהכל על בחירה בנתח בשר מובחר. ספרו לקצב מה אתם רוצים להכין והוא כבר יבחר עבורכם את הנתחים המתאימים.

מה צריך להכין: נתח בשר איכותי, אנטרקוט משובח. שמן זית, חרדל, כוסברה, שום, מלח ועלי מרווה, רוזמרין, תימין, אורגנו, פלפל גרוס ותפוחי אדמה יפים. איך מכינים: לצורך הכנת המשרה, יש לקצץ דק את השום ולהוסיף מרווה, מלח, דבש, שמן זית, כוסברה וחרדל. יש למשוח את הבשר במשרה ולהשרות למשך מספר שעות לספיגת הטעם. את תפוחי האדמה יש לבשל בסיר למשך מספר דקות. לאחר שתפוחי האדמה מתרככים מניחים בתנור בתוספת שאר המרכיבים. צולים את הבשר על מחבת כבדה לזמן קצר לפני שמעבירים אותו לתנור. מומלץ לחמם את הבשר בתנור מעל תפוחי האדמה (על גבי רשת), כך שהנוזלים מתווספים לתפוחי האדמה. בתנור יש לחמם את הבשר למשך כארבעים דקות. להגשה, יש לחתוך את הנתח לפרוסות ולהגיש עם תפוחי האדמה. בתיאבון!

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x