חשבתם שמוס זה קינוח? קבלו מוס טונה משגע

אנו רגילים להתייחס למוס כאל קינוח מפנק שמגיע ממש אחרי הארוחה. אנו יודעים היטב כי מוס הינו קינוח שנוטה להיות חלבי וגם שוקולדי, אבל הוא כבר קיים גם בגרסאות פרווה לא רעות בכלל. אבל הפעם נגלה לכם שיש גם מוס מסוג אחר לגמרי. זהו מוס שהוא מאוד מאוד טעים, אבל ממש לא במובן הקינוחי של המילה. מדובר במנה מנצחת של מוס טונה שאתם פשוט חייבים לטעום. ואם חשבתם שזה מתכון מסובך להכנה כדאי לדעת שגם אם אתם בשלנים לא ממש מנוסים, זה ממה לא יצירה קולינרית שקשה להכין (בעצם, זה ממש קל).

אז למה בעצם מוס טונה?

לפני שניגש לאופן ההכנה, נרצה בקצרה לספר מדוע בעצם להכין מוס טונה? מה רע בכל אותם מוסים של שוקולד או ווניל? ממש אין לנו שום דבר רע להגיד על מוס מתוקים, אבל כאשר משתמשים בטונה מרוויחים הרבה מאוד יתרונות תזונתיים. טונה זה דג בריא מאוד, יש בו מינראלים וויטמינים וחלבונים ואומגה 3. זו מנה מעולה שלא קשה להכין והיא מתאימה מאוד לארוחת ערב, לארוחת בוקר, לצד סלט טונה מעולה ובהחלט גם לאירוח. אז אם מתחשק לכם משהו טעים להגיש או לנשנש ואתם רוצים להתחיל בעבודה (המפליאה בפשטותה) אז קדימה, נתחיל.

המצרכים שצריכים

על מנת להכין מוס טונה תצטרכו להכין מראש כמה מצרכים כפי שתראו, זה לא ממש מסובך. קודם כל, יש צורך במעט ג'לי (ג'לטין). אז הכינו שקית אחת, לא צריך יותר מזה וכך משיגים את המרקם של המוס. על כל כמות של שתי קופסאות טונה יש צורך בכ-10 עד 14 גרם ג'לטין. מלבד הטונה יש צורך במעט יוגורט או רוצים מרקם חלבי (ביחס של גביע אחד לכל שתי קופסאות טונה). בנוסף, יש צורך במעט מיונז, מיץ לימון, רסק עגבניות או קטשופ. כמו כן, הכינו עשבי תיבול לפי טעמכם – אנו ממליצים להשתמש בעירית אך ניתן בהחלט להשתמש גם בבצל ירוק ואפשר גם להוסיף מעט שמיר.

אז איך מכינים

יש לכם בבית את כל המצרכים שהזכרנו? מצוין. נעבור לאופן ההכנה. את אבקת הג'לי מערבבים במים חמים. היחס הוא כוס אחת לכל שקית של אבקה. את הנוזלים מניחים בצד וכעת קוצצים דק את העירית או את הבצל הירוק. בקערה אחת מכניסים את כל המרכיבים, עדיין ללא הג'לי וצריך לערבב היטב. עד כמה צריך לערבב? יש צורך לקבל עיסה אחידה ויפה למראה. זה לא צריך לקחת הרבה זמן ולאחר מכן מוסיפים את הג'לי המומס. כעת יש לערבב פעם נוספת ולמעשה זה הכל.

יש לשים לב כי בשלב זה, עדיין אין לנו מוס טונה ביד אבל אל דאגה. כל מה שצריך לעשות כעת זה לצקת את התערובת לכלים להגשה כדוגמת צלוחיות נאות או אפילו כוסות. יש להניח במקרר למשך לפחות לילה.

טיפים להגשה מופלאה

לאחר שקיררתם כהלכה את המוס, כל מה שנותר לעשות זה לדאוג לצורת הגשה נאותה. את המוס ניתן להגיש בכוסות כפי שהוא אך הרבה יותר נכון יהיה להפוך את הכוסות על גבי צלחת וכך לקבל יצירות מוס יפות לעין. על מנת להפוך את ההגשה לעוד יותר מוצלחת, ניתן לקשט את המוס המוכן בדרכים יצירתיות. אפשר למשל לחתוך מקלוני גזר או לחצות עגבניית שרי ולקשט מלמעלה. ניתן להגיש לצד המנה מעט חסה או סלט קטן קצוץ דק. ואם רוצים להגיש לאחר מכן גם קינוח… מוס של שוקולד יוכל להיות בחירה לעניין.

שתף
אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x