ריזוטו טונה
ריזוטו טונה
ריזוטו טונה

כותב המתכון: השף סטפן


מצרכים:
ל-6 מנות:
240 גר' חיטה ירוקה קלויה "פריקי" (ניתן להשתמש גם באורז ריזוטו ארבוריו).
שתי כפיות שמן זית
כפית יין לבן יבש
5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות
1/4 צרור טרגון חתוך
1/4 צרור שמיר
2 קופסאות טונה עם לימון
כמה טיפות נוזל פרחי הדר (לא הכרחי)
מיץ מ-½ לימון
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון.

אופן ההכנה:
1.לטגן את החיטה הירוקה הקלויה (פריקי) בשמן זית עד שהחיטה מתחילה להגיר נוזלים ולשנות צבע.

2.להוסיף את היין הלבן היבש ולצמצם את כמות הנוזלים בחצי. להוסיף מלח. להוסיף בהדרגה לתבשיל את מרק העוף או מרק הירקות. לבשל 18 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. להוסיף שמן זית, טרגון ושמיר.

3.להוסיף 2 קופסאות טונה עם לימון מפוררת. להוסיף כמה טיפות נוזל פרחי הדר. להוסיף מיץ מ-½ לימון ומעט קליפת לימון מגורדת

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search