קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית
קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית
קציצות טונה ירוקות בסלסה מקסיקנית

כותב המתכון: השף אושר אידלמן


מצרכים:

לקציצות
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% עם עשבי תיבול – להסבה למתכון ללא חשש קטניות, ניתן להשתמש בטונה במים בהכשר מהודר לפסח 
  •  2 כפות קמח מצות
  • 1 כף קמח תפו"א
  • 3 כוסות דחוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום)
  • 1 כף מיונז לייט
  • 1 ביצה 
  • גרידה מ-1 לימון
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור 
לסלסה מקסיקנית
  • 4 עגבניות בינוניות
  • ½ כוס גרעיני תירס מבושל – למתכון ללא קטניות - ניתן להחליף ב1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, פרוסים לפרוסות
  • ½ כוס שעועית אדומה (או פול מיצרי) מבושלים –  למתכון ללא קטניות - ניתן להחליף ב3 יח' תחתיות ארטישוק קפואות – מופשרות וחתוכות לקוביות
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • מס' טיפות טבסקו
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם 

אופן ההכנה:

לקציצות:
  • פותחים את קופסאות הטונה ומסננים כ-2 דקות מעל קערה עמוקה (מבלי ללחוץ!)
  • מעבירים למג'ימיקס את עשבי התיבול וטוחנים דק. מוסיפים את שני סוגי הקמח, ביצה, גרידת לימון, מיונז לייט ותיבול. טוחנים מעט בפולסים עד שמתאחד.  
  • מעבירים לקערה את תכולת המג'ימיקס ומערבבים היטב יחד עם הטונה. 
  • יוצרים קציצות בגודל הרצוי (כ-80 גרם כל קציצה), מרססים ספריי שמן על מחבת רחבה, ומשחימים משני הצדדים כל קציצה.
לרוטב:
  • טוחנים במג'ימיקס את העגבניות, כותשים שום, קוצצים בצל ירוק וכוסברה.
  • מסננים את השעועית והתירס (אם לאחר בישול או לאחר פתיחת פחית שימורים)
  • מערבבים הכל יחד, מאזנים תיבול עם מלח, פלפל, שמן זית, לימון וטבסקו.

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (3 קציצות, 3 כפות מהסלסה)
אנרגיה (קק"ל): 175
פחמימות (גרם): 18
חלבון(גרם):15
שומן(גרם):6
שומן רווי(גרם):1
נתרן(מ"ג):580
סיבים תזונתיים(גרם):4

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search