קציצות טונה ותירס
קציצות טונה ותירס
קציצות טונה ותירס

כותב המתכון: איילת הירשמן
סירטון - דקה 0:59 עד 04:18


מצרכים:

5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
מלח, פלפל שחור
3 קופסאות טונה 5% , מסוננות
2 ביצים
1 פלפל אדום מתוק, בלי הגרעינים, קצוץ לקוביות קטנות
1 כוס גרגרי תירס טריים, משומרים או מוקפאים - מופשרים
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1/3 כוס קמח

לטיגון:
שמן, לטיגון חצי עמוק
 
להגשה:
לימונים

אופן ההכנה:

ממלאים סיר במים, ממליחים, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים אבל לא מתפוררים. מסננים.
מעבירים לקערה גדולה ומועכים למחית.
מוסיפים לקערה את הטונה ומפוררים אותה במזלג.
מוסיפים את הביצים, הפלפל, התירס, הפטרוזיליה וקליפת הלימון המגוררת, מלח ופלפל.
מכינים בקערה נפרדת שטוחה את הקמח, מתבלים אותו קצת במלח ובפלפל.
טובלים קצת את הידיים בקמח, ובידיים מקומחות יוצרים מהעיסה עיגולים בגודל עגבניית שרי, ומשטחים אותן קצת בידיים. טובלים בקמח.
מחממים את השמן במחבת לטיגון חצי עמוק.
מטגנים את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים.
מעבירים לצלחות מרופדות בנייר סופג.
מגישים.

  • עוד מתכונים חמים ואירוח

  • העלו מתכון לאתר
    בואו לשתף אותנו ואת הגולשים במתכונים המיוחדים שלכם, המשלבים את מוצרינו.
    מתכונים שיזכו לחשיפה באתר שלנו יזכו את כותביהם בשי.

  • הוסיפו מתכון
up לכל סרטוני סטארקיסט
חיפוש חופשי באתר
search